Nieuwsbericht

Oeverzwaluwen verliest van aanstaande kampioen

Zaterdag 28 April 2018 Oeverzwaluwen- Nijland 0-1
De Oeverzwaluwen krijgen helaas geen loon naar werken vanmiddag. Verreweg het meeste balbezit maar geen doelpunten en dus ook geen punten in Koudum. Voor de neutrale toeschouwer was het niet zichtbaar wie tegen degradatie voetbalden of om de titel. Het systeem van Nijland is zo langzamerhand geen verrassing meer. Alleen lukt het bijna geen ploeg om daar door heen te voetballen. Zeker niet als ze op voorsprong komen.
Eise Feenstra was in de 7e minuut dicht bij de openingstreffer, maar keeper van Dalfsen van Nijland keerde de bal prima met zijn voet. Uit de volgende tegenaanval van Nijland schatte keeper Geert de Lange de situatie niet goed in en kwam de snelle Bonnema van Nijland net eerder bij de bal dan Geert en kon zo heel makkelijk de 0-1 aantekenen. We kunnen hier spreken van een dikke tegenvaller. Vanaf dit moment gaat het slot op de deur bij Nijland. Oeverzwaluwen is de ploeg die het spel moet maken en Nijland vindt dat prima. Nijland gaat met een 0-1 voorsprong aan de thee.

De tweede helft starten de Oeverzwaluwen opnieuw als bovenliggende ploeg. Nog meer druk op het doel van Nijland, maar werkelijk overal zit een hoofd of een been tussen. Onze jongens spelen met hun hart en ziel om een resultaat te boeken maar de bal wil er niet in. Uit een counter kopt Nijland dan bijna de 0-2 binnen, maar de lat zit in de weg. Steven van der Pal is in de 70ste minuut heel dicht bij de dikverdiende gelijkmaker, maar zijn collega’ gymleraar van Dalfsen keert de bal weer met zijn voet.
De wissel bij Nijland, Wieger Boonstra, oud topscorer gaat niet in de punt spelen maar komt er gewoon achterin bij als het zoveelste slot op de deur. Oeverzwaluwen gaat gewoon door met prima spel en speelt de kampioen eigenlijk van de mat. Maar ja wie maakt de goal een keer? Trainer Jan Willem Zwart brengt A junior Steinar Lageweg in en die kan bijna met zijn eerste balcontact gelijk maken, maar komt een teen tekort.

Eigenlijk is het een wonder dat de koploper nog voor staat. In de laatste minuten gaat Nijland dan toch nog door de knieën. Het is Eise Feenstra die het laatste tikje geeft en de meer dan verdiende gelijkmaker maakt. Tot grote woede van alle spelers en supporters staat de grensrechter te vlaggen. Helaas neemt de verder prima fluitende scheidsrechter van Tuinen het vlagsignaal over en keurt hij de goal af. Een heel dubieus moment. Natuurlijk haalt Nijland hierna alle tempo uit de wedstrijd en gaan ze na het fluitsignaal als grote winnaar van het veld. Onze jongens valt helemaal niets te verwijten. Complimenten voor de strijdwijze!( om daar meteen aan toe te voegen dat je daar niets mee opschiet) maar toch.

Na afloop blijkt TOP van QVC te hebben gewonnen en staat nu nog maar 3 punten achter ons in de strijd om een PD plek. Dinsdag een hele belangrijke uitwedstrijd tegen Bant. Deze ploeg staat 2 punten onder ons en zal er ook bovenop kletsen is de verwachting. Als we dinsdag hetzelfde kunnen brengen als vandaag dan beloofd het een mooie wedstrijd te worden. Veel succes jongens!