Nieuwsbericht

Oeverzwaluwen weten weer wat winnen is

Oeverzwaluwen- Oudehaske 2-0
Na een periode van teleurstellingen in de Koudummer Kuip mochten de mannen van Jan Willem Zwart eindelijk weer eens thuis de handen omhoog gooien na 90 minuten voetbal. Niemand minder dan koploper Oudehaske ging onderuit. Op die overwinning viel niets af te dingen. QVC had vorige week voorgedaan hoe de mouwen omhoog moeten als er gewonnen moet worden. Vandaag stond het team als een huis.

De wedstrijd begint met een minuut stilte voor het overlijden van jeugdlid van Oeverzwaluwen Geert de Jong. Als scheidsrechter van der Eijden fluit voor het begin van de wedstrijd is het duidelijk dat er vandaag uit een ander vaatje getapt moet worden dan de laatste twee wedstrijden. Oeverzwaluwen laat zich zien door afstandschoten van Wietze Peterson en Sjors Melchers. Het dichtst bij de openingstreffer is debutant Jorn Pries. Na een mooie actie schiet hij keihard op de lat. Jorn kan terug kijken op een geweldig debuut. De aanvallen blijven komen richting de keeper van Oudehaske. Het is in de 20ste minuut Eise Feenstra die een bal onderschept en Steven vd Pal wegstuurt. Steven ziet de keeper te ver voor zijn goal staan en lobt de bal prachtig over hem heen 1-0. Keeper Geert de Lange heeft bijna niets te doen tot nu toe. Evert Schreur is dicht bij de 2-0 als een kopbal van hem van de lijn wordt geschopt. Het wachten is eigenlijk op de 2-0. Oudehaske wil wel, maar speelt vandaag niet hun beste wedstrijd. Steven vd Pal is nog een keer heel dicht bij de 2-0 maar aarzelt net te lang om te scoren. De Oeverzwaluwen maken vandaag een hele beste indruk. Eindelijk wordt de verlossende 2-0 gemaakt en hoe! Een prachtige dieptepass van Erwin Boersma wordt door Steven vd Pal in één keer op de slof genomen vanaf en meter of 20 schiet hij de bal achter de geslagen keeper. Werkelijk een wereldgoal 2-0. Met deze mooie voorsprong gaan de mannen aan de thee. Die zal ze ongetwijfeld heel goed smaken. Een wereld van verschil met de eerste helft van vorige week.

De tweede helft zal Oudehaske als koploper toch moeten komen is de verwachting. Dat doen ze ook. Comeback kid Marcel Minkman mag na een periode van afwezigheid van ongeveer drie jaar zijn rentree weer maken ten koste van Sjors Melchers. De moegestreden Jorn Pries gaat onder applaus van het veld voor Jouke de Jong. Zonder veel hoogtepunten gaat de tweede helft verder met een geconcentreerd Oeverzwaluwen wordt er weinig weggeven. Steven vd Pal kan de wedstrijd helemaal beslissen als hij een bal van 16 meter kan inschieten. Helaas gaat deze inzet rakelings naast. In de 78ste minuut mag keeper Geert de Lange voor de eerste keer zijn best doen door een bal met zijn voet te keren. Door alle wisselingen is Oeverzwaluwen de controle over de wedstrijd wel kwijtgeraakt, maar dit blijft zonder gevolgen gelukkig. Als fysiotherapeut Gelke Boersma ook zijn rentree nog maakt is trainer Zwart door zijn wissels heen. De overwinning komt geen moment in gevaar. Een hele fijne overwinning is het gevolg van een hele beste eerste helft.

Vol vertrouwen gaan de jongens dinsdag avond 18.45 naar de Walde. Alweer een koploper. Die zal op de aanval moeten spelen om Nijland achter hun te houden. Een mooi affiche voor een echte derby! Als je niks beters te doen hebt dinsdagavond, dan maar even opt fietske naar Oudega!

Hier zijn ook foto’s te bekijken: www.stefsportfotografie.nl/oudehaske-1