Nieuwsbericht

tribune leugenbank oeverzwaluwen 2018

Oeverzwaluwen wint de altijd lastige derby tegen NOK

Zaterdag 20 oktober 2018 Oeverzwaluwen- NOK 3-1
Vandaag ontvangt Oeverzwaluwen thuis de rode lantaarn drager NOK. Deze ploeg is wat bepalende spelers kwijt geraakt en heeft nog niet kunnen winnen deze competitie. Geen enkele garantie op een makkelijke wedstrijd natuurlijk. Dat werd het ook zeker niet voor de Koudummers vandaag. NOK is in de beginfase de fellere ploeg en wint verre weg de meeste duels. Het levert echter geen echte uitgespeelde kansen op. Robert Zonderland ziet in de 10e minuut spits Wietze Peterson vrij staan en die schiet zijn eerste kans meteen binnen in de lange hoek 1-0. Een mooie opsteker. Als NOK deze tegenslag heeft verwerkt krijgen ze 5 minuten later een goedkope vrije trap wegens vermeend hands op de rand van de 16 meter. Rinke Hoekstra schiet de bal schitterend binnen 1-1. Hierna zijn beide ploegen op zoek naar de voorsprong. Oeverzwaluwen is de makkelijker voetballende ploeg en komt in de 26 minuut wederom op voorsprong als uit een afgeslagen aanval de bal voor de voeten komt van Tim de Vries. In volle sprint komt hij voor zijn man en schiet de bal van een meter of 20 snoeihard in de kruising. Waarschijnlijk de mooiste uit Tim zijn carrière. Deze dreun komt NOK in de eerste helft niet meer te boven. We gaan rusten met een 2-1 voorsprong.

In de rust zoeken de ongeveer 250 toeschouwers bij deze leuke derby een plekje om even een bakje te doen. De conclusie is dat we snel de 3-1 moeten maken omdat NOK anders wel eens kan gaan geloven dat er in Koudum wat te halen valt vandaag. De trainer van NOK is Loet Boot en zijn mannen komen na de pauze minuten later dan Oeverzwaluwen op het veld. Een truc? In Ieder geval werkte hij niet want binnen een minuut na de rust is het Sjors Melchers die met een werkelijk schitterend hakje Wietze Peterson alleen voor de keeper zet. Wietze schiet ook deze kans prachtig binnen en zo staat het wel heel snel 3-1. Daar gaat je hele bespreking in de rust zal Loet Boot wel denken. Voor ons natuurlijk dikke prima. De frustratie neemt iets toe bij NOK en in de 62 minuut mag een speler met rood vertrekken na een aanslag op Eise Feenstra. Maar wat tegen SDS ook gebeurde met een man meer, gebeurd vandaag weer. Iedereen gaat een stapje minder doen en we gaan de duels verliezen en het is NOK dat de lakens uitdeelt in het laatste half uur. Ze zijn heel dicht bij de 3-2 maar door een polletje schiet de spits over de bal en mist zo voor open doel. Oeverzwaluwen vergeet om door te voetballen en kan de vrije man niet vinden en dat is jammer. Helaas loopt de ziekenboeg toch weer aardig vol als Steven vd Pal zijn hamstring scheurt en naast Boris en Jochem voorlopig uitgeschakeld lijkt te zijn. Gelukkig is grensrechter Ale Zuidema wel weer fit en dat is dan weer fijn. NOK scoort niet meer en na 90 minuten is de 4e winst op rij een feit. Trainer Haarman is bezig met een mooie reeks. De absolute kampioenschap kandidaat Wolvega blijft ook maar winnen en ook debutant Scharnegoutum zijn nog steeds ongeslagen en staan dus boven ons. De Sweltjes staan op een keurige 3e plek. Volgende week weer een prachtige derby tegen de Walde. Op een nieuw veld.
De Walde heeft ook nog steeds niet kunnen winnen, maar zal zeker heel graag de Koudummers willen verslaan. We zijn gewaarschuwd. 100 % inzet is noodzakelijk, dat hebben we het laatste half uur vandaag wel gezien. Succes jongens.