Nieuwsbericht

Oeverzwaluwen wint thuis van DWP

Afgelopen zaterdag pakken de Sweltsjes eindelijk weer eens 3 punten, na 4 nederlagen op een rij, was dit ook wel noodzakelijk. Zo houden de blauwhemden nog enige aansluiting bij de grote middenmoot, en nemen wij weer enkele afstand van de onderste plaatsen. DWP was/is bezig met een goed seizoen en stond voor aanvang van deze wedstrijd op een keurige 3e plek. Uit werd met enig fortuin met 2-1 gewonnen door Oeverzwaluwen, mede door een laat doelpunt van Wietze.

Deze keer was de overwinning dik verdiend, al kwamen de Sweltsjes met enig geluk op voorsprong. Een hoekschop van Elmer draaide dusdanig, dat deze over de keeper tegen de paal aankwam en via de keeper het doel in caramboleerde. DWP had na deze goal wel lichtelijk het overwicht in de wedstrijd en kreeg zeker ook 1 a 2 goede kansen, alleen verzuimde men de gelijkmaker tegen de touwen te schieten. De verdediging van de thuisploeg stond goed waardoor DWP er lastig ‘doorheen’ kon komen.

Er werd zodanig gerust met een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft speelde de thuisploeg zoals het hoort te doen, veel inzet, goede samenwerking en redelijk tot goed voetbal. DWP had in deze 2e helft weinig in te brengen en het was dan ook wachten op de 2-0. Deze viel pas in de 70 minuut. Uit een corner van Steffen schiet Wietze de dik verdiende 2-0 binnen. Hierna was de wedstrijd ook gespeeld, want zoals gezegd kon DWP niet veel meer afdwingen.

Oeverzwaluwen was hierna nog altijd de betere ploeg en kreeg nog enkele kansen om de voorsprong uit te breiden. Vooral via de zijkanten van Eise en Elmer ging deze middag een constante dreiging uit. En als deze mannen het op de heupen hebben, zijn ze ook moeilijk af te stoppen. Maar gescoord wordt er niet meer, waardoor de wedstrijd eindig in een 2-0 overwinning. En keurige overwinning en goed voor het moraal van het team van Ton Haarman.

Zaak om dit een passend vervolg te geven aankomende zaterdag in en tegen Oudehaske. Deze ploeg staat onderaan, maar behaalde afgelopen zaterdag een knappe overwinning tegen Scharnegoutum. Van onderschatting kan dus geen sprake  zijn.

Spring naar toolbar