Nieuwsbericht

Oeverzwaluwen wint van Tonego

Afgelopen zaterdag stond de 4e thuiswedstrijd op het programma voor de Sweltsjes. Er moest worden aangetreden tegen vv Tonego uit Luttelgeest. Deze ploeg speelde afgelopen seizoen nog in de 2e klasse, dus mocht er van onderschatting geen sprake zijn.

Oeverzwaluwen begint dan ook goed aan de wedstrijd en er volgen een aantal kleine kansen, die helaas niet resulteren in de voorsprong. Ook Tonego komt een aantal keren in kansrijke positie, maar ook dit levert niks op. Gaandeweg de eerste helft, raakt Oeverzwaluwen de controle iets kwijt, en zijn beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar. Al moet gezegd worden dat de betere kansen voor de Sweltsjes zijn. Alleen worden op cruciale momenten net de verkeerde keuzes gemaakt, of ontbreekt de scherpte in de afwerking. Tonego is nauwelijks in de buurt van Geert te vinden, en bij een spaarzaam schot op doel weet hij deze onschadelijk te maken.
Er wordt zodoende gerust met een 0-0 tussenstand.

In de tweede helft eigenlijk 1 zelfde spelbeeld, Oeverzwaluwen dat de bovenliggende partij is. Tonego krijgt een aantal hoekschoppen en vrije trappen, maar het openingsdoelpunt blijft uit.
Het is de thuisploeg die uiteindelijk terecht op voorsprong komt, Steven wordt de diepte ingestuurd en dribbelt met de bal aan de voet de 16-meter binnen. Waar de keeper rekent op voorzet, besluit Steven de bal op fraaie wijze over de keeper heen te stiften.
Hierna blijft het lang 1-0, waardoor Tonego nog altijd mag hopen op een resultaat. Dit zorgt voor enkel gevaarlijke momenten, ook omdat de bezoekers achterin 1 op 1 gaan spelen en een centrale verdediger door schuift naar de punt van de aanval. Maar de Sweltsjes worden hierdoor nauwelijks in verlegenheid gebracht.
Juist doordat de bezoekers 1 op 1 gaan spelen komt er meer ruimte voor de aanvallers van Oeverzwaluwen, en die weten hier over het algemeen wel raad mee. Zo is het dit keer niet anders. Wietze wordt 5 minuten voor tijd de diepte ingestuurd door Joey, hij weet de keeper te omspelen, en de bal uit eigenlijk onmogelijke hoek tussen de palen te krijgen. In de blessuretijd van de wedstrijd pikt ook Elmer zijn goaltje nog mee, door een prachtige assist van achteruit (wie dat was is onduidelijk red.), schiet Elmer uit de draai de 3-0 eindstand op het scorebord.
Zo weten alle 3 de aanvallers een goaltje mee te pikken deze middag. Maar het gehele team heeft vandaag weer genoeg energie in de wedstrijd gelegd, en is er sprake van een heuse teamprestatie. De Sweltsjes stijgen door de winst weer een plekje naar de 5e plaats op de ranglijst.

Na de wedstrijd was er het 90-jarige jubileum van de sportvereniging en werd ook onze trouwe leider Laas nog even in het zonnetje gezet met een heuse onderscheiding van de KNVB, terecht Laas, bij deze nogmaals gefeliciteerd!

Spring naar toolbar