Nieuwsbericht

Onmachtig Oeverzwaluwen verliest van Oudehaske

Afgelopen zaterdag werd er aangetreden in en tegen Oudehaske, deze ploeg was weliswaar voor deze wedstrijd de hekkensluiter, maar vorige week werd op bezoek bij Scharnegoutum knap met 1-2 gewonnen, dus Oeverzwaluwen was gewaarschuwd. De sweltsjes misten vandaag toch weer een aantal spelers en moest er door trainer Ton Haarman weer gepuzzeld worden in de opstelling.

 

Om 14:30 werd er afgetrapt,  in de beginfase was het van beide kanten een beetje aftasten, Oeverzwaluwen had iets de overhand maar Oudehaske had snelle en gevaarlijke spitsen waar de verdediging van de Sweltjes het deze middag lastig mee hadden. In minuut 10 van de wedstrijd word er een lange bal niet goed op waarde geschat door de verdedigers van Oeverzwaluwen en staat de aanvallende middenvelder van Oudehaske tot zijn eigen verbazing oog in oog met keeper Geert, voor hem een koud kunstje waardoor Oeverzwaluwen al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 achterstand komt. In de minuten na deze goal zijn de Sweltsjes het even kwijt en word het na een kwartier spelen zelfs 2-0, een aardige klap voor het vlaggenschip van trainer Haarman. Tot overmaat van ramp word het na 22 minuten spelen uit de derde kans! van Oudehaske 3-0. Oeverzwaluwen word getrakteerd op een lesje effectiviteit, na deze mokerslag werd er iets beter gevoetbald door Oeverzwaluwen maar verder dan een paar kleine kansjes en een bal op de paal van Elmer werd er weinig gecreëerd, en dus gingen we met deze stand rusten.

 

Na de rust bleven Yvo en Marius in de kleedkamer achter en werden vervanger door Lars en Steven om zo op zoek te gaan naar de 1-3. Oudehaske kon leunen op de 3-0 voorsprong en lieten Oeverzwaluwen komen om zo in de omschakeling gevaarlijk te kunnen worden, Er word wel geprobeerd om te voetballen maar het ontbreekt aan scherpte in de passing en in de duels, Oudehaske hoeft niet meer en Oeverzwaluwen is een beetje onmachtig, het is dan ook Oudehaske dat na een dik uur spelen de 4-0 tegen de touwen schiet, een regelrechte vernedering voor de Sweltsjes. Uit de eerste kans van de Swelsjes in de tweede helft maakt Elmer achter het standbeen de 4-1. Met dan nog 10 minuten te spelen krijgt Oudehaske steeds meer ruimte op het veld en maken ze ook nog de 5-1. Na precies 90 minuten spelen fluit de prima leidende scheidrechter voor het einde van deze wedstrijd.

 

De aankomende twee weken staan er geen competitie wedstrijden op het programma, hopelijk kunnen we na deze minibreak weer strijden voor de punten

Spring naar toolbar