Nieuwsbericht

Oudehaske 3- Oeverzwaluwen 2

Vandaag moesten we aantreden tegen oudehaske, om 3 uur stond de ietwat dunne selectie van 12 man klaar om te beginnen. Met 1 man op de bank wisten veel vrij wel zeker 90 minuten te voetballen. Na het fluitsignaal begon oudehaske goed, oeverzwaluwen kon niet goed onder de druk weg voetballen. Na wat kansjes van oudehaske en het weg ruimen van ballen, viel toch de 1-0 voor oudehaske.  Het voetbal bleef het zelfde en de 2-0 viel snel. Na 30 minuten werd het spel van oeverzwaluwen beter.
1e helft afgelopen

In de rust was de donderspeech van gelegenheidscoach ‘gelke talsma’ terecht.

2e helft,
Vrijwel gelijk lieten we beter voetbal zien wat zich uitbetaalde met kansen, de kansen van henk speerstra en jesper de vries, werden gekeerd door de keeper van oudehaske. Na een corner kwam de bal uit de kluts bij jesper de vries die de bal in het net schoot 2-1, we voelden dat we hier toch nog iets konden behalen, en waren nu stukken beter dan de 1e helft. Even later kreeg jesper de vries de bal aangereikt van stefan de jong, de bal werd koelbloedig achter de keeper gelegd 2-2. Van 2-0 achterstand was het knap om terug te komen. We voelden dat er meer mogelijk was. Na een loopactie van berend jan, werden alle ogen gericht op berend waardoor jesper de vries vrij kwam, die de lange bal van albert ypma kreeg. Jesper de vries legde hem weer achter de keeper 2-3, een bloedzuivere hattrick van jesper de vries. Even later kreeg berend jan de bal van dirk blom, berend jan maakte hem netjes af, geluk was er niet bij, gewoon talent, 2-4. De druk van oudehaske werd steeds hoger. Na goede verdedigende acties van marcel minkman, joey tromp, vincent hol en een goed keepende Andries zijlstra, viel toch de aansluitende treffer met een klein beetje geluk 3-4 voor oudehaske. We wisten dat het niet meer mis kon gaan. De ballen werden netjes geruimd en voorin ook goed vast gehouden.
Einde 2e helft

Na een 2-0 achterstand keerden we terug om 3-4 te winnen en de 3 punten naar koudum mee te nemen, na een iets mindere 1e helft kunnen we met opgeheven hoofd terug kijken op een goede 2e helft.
Ook moest er in de kantine na de winstpartij een klein biertje worden gedronken en met hits van de gedebuteerde ongeslagen leider wilco spoelman.