Nieuwsbericht

Overtuiging ontbreekt bij Oeverzwaluwen

Zaterdag 10 februari 2018 Oeverzwaluwen- DWP 1-3

Runner up DWP zet Oeverzwaluwen weer met beide benen op de grond. Werd vorige week mooi van SDS gewonnen, vandaag gingen de mannen van Jan Willem Zwart met de staart tussen de benen de kleedkamer in.
De wedstrijd begint best aardig. Beide ploegen spelen met een open vizier. Op het gemaaide veld in Koudum is het best verrassend dat er goed combinatie voetbal mogelijk is. De wedstrijd wordt opgebroken in de 8e minuut als René Hulsebos een vrije trap stijf in de kruising schiet. Onhoudbaar 0-1. Het voetbal bij de Koudummers blijft goed en ook DWP laat zien hier voor de winst te komen. De druk op DWP wordt groter en na goed samenspel tussen Eise Feenstra en Steven vd Pal schiet laatst genoemde de bal in de 32 ste minuut in de korte hoek binnen. Een terechte gelijkmaker op dat moment 1-1. Na dit doelpunt heeft Oeverzwaluwen een licht overwicht wat uiteindelijk nog een kansje voor Eise Feenstra oplevert. Maar vanuit een moeilijke hoek komt hij niet tot scoren. Tijdens de rustpauze leeft het idee bij de supporters dat winst zeker mogelijk is.

De tweede helft begint slap voor Oeverzwaluwen. Slordig en gebrek aan overtuiging is er de oorzaak van dat DWP ook het idee krijgt dat er vandaag wat te halen valt in Koudum. De linies spelen veel te ver uit elkaar. Als scheidsrechter de Vries uit Oudemirdum in de 79 minuut dan tot overmaat van ramp ook nog eens een penalty cadeau doet aan DWP is het voor Sjoerd Koopmans een koud kunstje om dit cadeautje te benutten. Die penalty had hij in de 3e minuut wel degelijk kunnen geven, maar dit was echt een goedmakertje. Het offensief wat je dan verwacht komt er ook wel. Jochem Hoekstra mag in de 82 ste minuut alleen op de keeper afgaan. René Hulsebos schopt Jochem van achteren neer en daar staat maar één straf op : rood! Liever hadden we een doelpunt of een penalty gehad maar helaas levert de vrije trap randje 16 meter niets op. Het geloof verdwijnt langzaam uit de ploeg. DWP loert met hun snelle spitsen op de counter. Met een man minder loopt de snelle Holtrop laatste man Erwin Boersma eruit en tikt hij in de 90ste minuut de 1-3 binnen. Game over! Een onnodige nederlaag en vooral aan het team zelf te wijten. Je moet bepaalde zaken als team afdwingen door keihard te werken en slim te spelen, dat lukte vandaag helaas niet.

Volgende week mogen de mannen in Bant proberen revanche te nemen. We staan momenteel op een middenmoot positie en willen toch wel graag nog om een prijsje spelen dit seizoen. Ja toch?