Nieuwsbericht

Pier ús jonge god

8 februari, de eerste competitie wedstrijd na de winter.

Dat is altijd weer even wennen voor iedereen maar dat leek vandaag mee te vallen.. of toch niet. Johs en Vincent de interim mannen moesten ons vandaag naar de overwinnen lootsen. Het was iets voor 11 toen iedereen zich verzamelde in de kantine. Johs was al druk bezig met kleren bij elkaar zoeken, ballen pakken/oppompen en de waterzak + the almighty spons te pakken zodat er niets mis kon gaan. Als het 1 minuut over 11 is komt Vincent aan. Een prima eerste indruk van onze nieuwe assistent coach. Als de auto’s vol zijn gepakt met tassen en dergelijke en Ingmar van plan is om weg te rijden vergeet hij om zijn achterklep dicht te doen. Dit word keurig netjes vastgelegd door onze mediageile parkeerwachter in opleiding en toevallig ook nog de hoofdcoach vandaag; Johs. Na een goede loopactie van William word de achterklep gesloten. Dat beloofd wat voor vanmiddag.

We nemen de toeristische route naar Heerenveen. Kolderwolde, Oudega, Ealahuizen, Ypecolsgea, Woudsein, Spannenburg, en Sint Nyck worden allemaal gepasseerd tot ergernis van William en Vincent die de bestuurder van de grijze C1 waar in hun vervoerd worden gemene teksten opleggen. Het blijkt wel een succes want we komen ruimschoots optijd aan op sportpark de Akkers. Dan begint de ellende. Kleedkamer 15 moeten we hebben. Maar waar is die? Na een kwartier zoeken (niet) hebben we het ding eindelijk gevonden. Binnen 5 minuten zijn we omgekleed en heeft Johs het tactisch meesterplan aan iedereen uitgelegd. We mogen acteren op veld D. Een niet te groot veldje met een paar leuke kraters die veelbelovende  carrières hebben beëindigd. Zelfs de penaltystip is een van bijna 30 centimeter. Niks mis mee, als je kijkt naar ons Afrika-veld achter de Sândobbe dan was dit overbodige luxe. Dan naar de Starting 11; Dries goalie. Achterin v.l.n.r. Lars, Domingus, Rinse, Skeppie. Middenvelders zijn Marius Pier Brommer, Wiljum en Steinar (tevens onze captain). Voorin staat voor het eerst dit jaar in de basis; Ingmar, naast hem speelt the man, the myth, the legend, de man die iedereen kent, berucht om zijn vele trekkers en boederijen; Lil Boer. En dan als laatst de man die BMW rijd voor de lol, bakstenen eet als ontbijt, en gebouwd is om William op trainen af te stoppen; Marthys. Dat zijn de 11 die gaan beginnen. Dan hebben wij nog op de bank; Mark Peppie de Afrikaan, Jitse Ruurd de ingooiman en als laatst vers uit de sneeuw; Arjen Dominicus! Omdat hij nog even in de wintersportstemming wil blijven mag hij op de sneeuwwitte zijlijn vlaggen.

We gaan los! De eerste kansen zijn voor ons. Heerenveen heeft moeite met het vechtvoetbal van Johs en Vincent. Een doelpunt kan niet lang meer uitblijven en warempel; Lars scoort de 0-1 met rechts! Wiehoe, juichen. Dan volgt een mooi moment voor MPB en Ingmar. Een corner, daar hebben deze 2 een verleden mee.. ooit ging het bij Woudsend uit helemaal mis. Een korte corner werd gelijk weer teruggespeeld naar de “nemer” dus was het buitenspel. De mannen zijn toen mentaal kapot gemaakt door de gehele selectie. Een corner dus, Pier komt kort en zegt tegen Ingmar; “spielje dan”, waarop Ingmar antwoord; “nee jong, dat giet tog mis”. Pier; “nee jong gewoan dwan”. Ingmar neemt de corner en speelt naar Pier, Pier wacht een tel en in die tel werd een vloek opgeheven. Pier legt de bal klaar voor Ingmar die de bal voor de goal bonjourd. En daar voor die goal staat ‘ie dan; Big Fat Boer. 0-2. Wereldgoal van Boer, Pier en Ingmar. De celebration van Boer en Ingmar mag er ook zijn. Daarna gaan we mooi door, iemand gooit een bal over de Heerenveeners heen naar Marthys, deze bal komt aan, Marthys neemt hem mee en met een stuitje wipt hij de bal over de keeper. Marthys rent door en denkt te gaan scoren. Dan hoort hij ineens een heel bekend gekrijs; “he he he he, wut wut wut wut wut, voor!” Het is Boer! Marthys is een lieve jongen en geeft de bal pardoes en zonder druk van tegenstanders of keeper aan Boer. Die maakt zijn TWAdde van de middag. 0-3. Pauze.

In de pauze word aan Pier gevraagd door tegenstanders hoe oud hij is omdat hij zo bijzonder goed speelt. Het antwoord van Pier is 43 en tegenstander betuigen meteen hun respect voor Pier. Wat een fenomeen. TWAdde helft. We zijn weer beter maar het niveau daalt. Zeker als Mark begint te scoren… Ingmar onderschept een bal met de rug, Boer pikt de bal op, geeft een pass met buitenkant rechts en Mark prikt vakkundig de 0-4 er in. Minuten daarna gaat Boer op de keeper af. Hij geeft de bal voor. *cd scratch*. Ja het is waar, Boer geeft een bal voor. Maar niemand maakt hem af. Weer een goede reden om altijd zelf te gaan. Steinar geeft even later een mooie vrijetrap voor en Peppie maakt hem met het hoofd. Standaard situaties, daar wordt op getrained. Nog een aantal mooie momenten; Pier wordt met zijn 43 jaar even lekker diep gestuurd. Hij had de bal bijna. Dominicus valt helaas uit met een schouderblessure. Domingus komt hem vervangen. Domingus gaat gek doen en gooit centraal achterin een paar oogverblinde scharen uit de trucendoos. Tegenstanders schrikken en rennen weg. Dan volgt een lange bal. Jitse scoort bijna maar gooide wel goed in, hulde! Dan is het feestje afgelopen. 0-5 winst. Dries, van harte met de 0(reddingen). Een plank was vandaag ook voldoende geweest. De terugweg rijden we toevallig langs de mac en hey we hebben toevallig allemaal honger dus weer een spontaan teamuitje. Leuk. Als we uit zijn geknabbeld gaan we naar de kantine om te pilsen/kippen/drinken. Iedereen zuipt lekker door als Steinar ineens kramp krijgt. Arme jongen, ligt nu nog steeds in bed. We kwamen er achter dat concurrenten verloren hebben dus iedereen dronk iets meer dan normaal. Nu is iedereen min. Well done.

Aankomende zaterdag staat weer een mooie affiche in onze competitie op het programma. VV Heerenveen 2, thuis. Om half 1. Kom de mannen aanmoedigen zodat we gaan winnen. #cometosweltsjes2

Spring naar toolbar