Nieuwsbericht

Puike partij in Heerenveen

Zaterdag 29 september 2018 Heerenveense Boys- Oeverzwaluwen 1-3
Wie de laatste jaren regelmatig de wedstrijden van Oeverzwaluwen 1 heeft bezocht zal vandaag even in dubio zijn geweest. Trainer Haarman had namelijk een elftal opgesteld waarbij de namen van Haytema, Lageweg, Blom en Tromp in de basis starten. Daarbij komt nog dat keeper de Lange er niet bij was en Evert Schreur gepasseerd werd door Haarman. Ook de Boys hadden zo hun problemen waardoor er werkelijk niets van te voren was te voorspellen.

Op het gras en niet op kunstgras starten de beide teams onder perfecte omstandigheden. Heerenveense Boys begon met een levensgevaarlijke aanval die net naast het doel eindigde. Daarna pakte Oeverzwaluwen de zaken prima aan. Met volle overtuiging gingen de jongens de duels aan en kwamen er ook kansjes. Ze werden een handje geholpen in de 10e minuut toen de keeper van Heerenveense Boys een lastige terugspeelbal kreeg en de bal losliet. Steinar Lageweg was er als de kippen bij om de 0-1 aan te tekenen. Steinar zijn eerste competitie doelpunt voor Oeverzwaluwen 1. Een mooi opsteker en hierdoor komt er meer vertrouwen in de ploeg en is het wachten op de 0-2. Het is wederom Lageweg die zich schitterend vrij speelt en vanaf een meter of 20 de bal in de kruising schiet. Een hele beste goal! De mannen van Haarman gaan als de brandweer. Er wordt gevochten voor elke meter en zo hoort het ook. De Boys krijgen ook wel wat kansjes in de eerste helft, maar we gaan met 0-2 rusten.

Voor de trainer geen enkele reden om te wisselen in de rust. Een winnende trainer heeft altijd gelijk. De tweede helft is een stuk minder van de Koudummer kant. Er lopen te veel spelers achteruit en de Boys mogen naar hartenlust opbouwen. De druk op de bal is weg en er moet wat gebeuren voor de 1-2 valt. Evert Schreur mag invallen voor Boris Oosterbaan. Steinar Lageweg mag plaats maken voor Jorn Pries. Dit tot groot genoegen van zijn broer Jan Eelze die deze middag grensrechter bij de Sweltjes is. Als de Boys gaan denken dat ze de aansluitingstreffer gaan maken is het Wietse Peterson die een fysiek duel wint van zijn tegenstander en uit zijn assist is het Steven vd Pal die de verlossende 0-3 binnenschiet. Alle Koudummers zijn zeer opgetogen over dit optreden vandaag in Heerenveen. Als de concentratie ook maar even weg is bij onze jongens maken de tegenstanders er ook direct gebruik van en ook nu krijgen de voorwaartsen teveel ruimte en scoren ze in de 82 ste minuut de 1-3. De Boys gooien er nog een schepje bovenop en zijn heel dicht bij de 2-3. Van dichtbij schieten ze over en daar blijft het dan ook bij. In de slotminuten is Steffen Haytema nog dicht bij de 1-4, maar hij wacht net te lang met binnenschieten en zijn schot wordt daardoor geblokt. Hij moet nog even wachten op zijn eerste competitie doelpunt. Een hele terechte overwinning door een prima instelling van het hele team. Beleving en coaching zijn daarbij een voorwaarde. Trainer Haarman kan trots zijn op zijn mannen.

Volgende week thuis tegen Heeg maar weer vol der tegen aan!