Nieuwsbericht

1e oeverzwaluwen oudehaske 11mei2019 publiek

Puntendeling in Koudum

Zaterdag 11 mei Oeverzwaluwen- Oudehaske 1-1

Zaterdag kwam Oudehaske in Koudum op bezoek. Deze ploeg zou in theorie nog kunnen ontsnappen aan degradatie wedstrijden, maar dan moest er gewonnen worden. Met deze wetenschap werd begonnen aan de wedstrijd. Voor onze jongens rest er al lange tijd niets anders dan het per wedstrijd te bekijken en lekker te voetballen. Er valt niets meer te winnen behalve de wedstrijd. Zonder de geschorste sterspeler Evert Schreur en de keiharde Joey Tromp moest Haarman wederom puzzelen. Dirk Melchers mocht aantreden in de basis hierdoor.
Wat kunnen we zeggen over de eerste helft? Nou eigenlijk een wonder dat Ouddhaske niet tot scoren komt. Keeper Geert de Lange hield de ploeg door een paar knappe reddingen in de wedstrijd. Oeverzwaluwen miste door de vele positie wisselingen ritme. Met de 0-0 gaan we aan de thee.

Na de pauze een iets feller Oeverzwaluwen. In de rust is de keeper van Oudehaske vervangen na een botsing vlak voor de rust. Zijn eerste actie in de tweede helft is de bal uit het net halen. De altijd keihard werkende en levensgevaarlijke Steven vd Pal geeft een voorzet die over de keeper heen zeilt. De bal valt via de binnenkant van de paal voor de voeten van gelegenheidspits Yvo Kramer en die krijgt een niet te missen kans 1-0 voor. Een mooie opsteker zo vlak na de rust. Lang mogen we niet genieten van deze voorsprong want vijf minuten later ligt de bal achter keeper Geert de Lange1-1. Laten we het op een verdedigende fout houden. Oudehaske wordt iets feller een pakt ook nog wat gele kaarten mee. Voor onze jongens geen enkele reden om mee te gaan in de strijd. Door combinatie voetbal kansen proberen te creëren lukt ook niet echt meer en zo loopt de wedstrijd een beetje naar het einde. Na 90 minuten een terechte uitslag in Koudum. Zaterdag uit naar Heeg. Die staan precies gelijk in de eindstand. Laten we maar zeggen dat we daar gaan strijden om de 5e plek in de eindstand. Wie weet tot zaterdag.