Nieuwsbericht

Seare tomme en in skansearre skouder

Na een weekje rust stond deze zaterdag Sleat 2 op het programma. Een team met allemaal jonge gasten met een loopvermogen waarvan de meesten van ons nog slechts kunnen dromen. Zelfs de warming-up was al indrukwekkend. Op papier kon de leider Jelte beschikken over een mooie selectie.  Maar helaas moest good old Tjerk met griepverschijnselen verstek laten gaan. Johan had zich verslapen en kwam in de rust aanzetten. De wedstrijd begon dan ook al om half drie. Verder is Klep bezig met de opleiding voor horror-tandarts. Hij moest deze middag voorbereidingen treffen voor zijn eerste stage tijdens de spokennacht. Jan Eelze wilde deze middag graag vlaggen en deed dit foutloos. Verder heeft Hans Z. een zere neus en Cor  en YB en waren er ook niet. Het is maar goed dat we een brede selectie hebben.

Het tempo ligt gelijk hoog als we beginnen. We spelen ons favoriete spelletje. Heel compact met het middenveld tegen de verdediging aan en voorin  een paar rappe jongens. We kunnen ook weinig anders trouwens. Halverwege komt Sleat op voorsprong. Luutzen heeft de hele middag al hâlden en kearen met zijn directe tegenstander, maar kan toch niet voorkomen dat hij de 0-1 binnen tikt. Na een half uur valt Stefan uit met een zwaar gekneusde duim en moet even naar het ziekenhuis voor foto’s. Ondertussen is Jorden al ingevallen voor Brandus die alles had gegeven en SHH komt voor Stefan. Met name SHH krijgt een paar dotten van kansen om gelijk te maken, maar het vizier staat bepaald niet op scherp. Tien minuten voor de rust krijgen we een indirecte vrije schop in het zestienmetergebied. Ondanks dat het hele team van Sleat in de goal staat, rost SHH de bal via de onderkant de lat binnen (1-1). Bam jonguh!!! Met deze stand gaan we thee drinken.

Met Johan voor zijn zwager Marcel gaan we beginnen aan de tweede helft. We gaan op zoek naar drie punten, maar dat valt niet mee. Sleat is een heel behoorlijke tegenstander en we hebben de handen dan ook vol. Ze krijgen een aantal grote mogelijkheden maar keeper Sven houdt zijn doel schoon. Hij moet het antwoord echter schuldig blijven als na slordig balverlies wederom de linksbuiten van Sleat de 1-2 aantekent. SHH blesseert zijn schouder als hij na een forse charge onderuit wordt geschoffeld, maar kan eerst nog wel verder spelen. Het lijkt dat we deze middag gaan verliezen, maar daar denkt Jente anders over en maakt op fraaie wijze de 2-2. Sleat wil de drie punten meenemen en gaat vol op de aanval. Maar uit de omschakelijking stoomt Wout op en geeft de bal aan SHH die met een laatste krachtinspanning de bal voorbij de keeper frommelt. We staan zowaar op voorsprong! Verbijstering bij Sleat en ze zetten nogmaals alles op alles om minimaal een punt mee naar huis te nemen. Vlak voor tijd ranselt Sven een anders geheide goal uit de kruising.

Toch nog drie punten! Misschien niet helemaal verdient, maar we verliezen ook wel eens onterecht. Een gelijkspel had deze middag ook niet misstaan. Het zal wel het geluk van de koploper zijn, want met 12 punten uit 5 wedstrijden staan we lekker bovenaan!