Nieuwsbericht

Slechte beurt Oeverzwaluwen

Oeverzwaluwen – NOK 1-3 zaterdag 24 maart 2018
Als de Oeverzwaluwen niet uit een ander vaatje gaan tappen wordt het nog een lang seizoen. De goals worden veel te makkelijk weggeven en voorin wil het niet vlotten. Onze jongens willen heus wel maar op de een of andere manier halen veel spelers niet het niveau wat nodig is om in de top mee te doen in 3A. Een smalle selectie mag geen excuus zijn, daar hebben alle teams mee te maken op dit niveau. Op dit moment staan we feitelijk 3 punten van de degradatie wedstrijden af aan het einde van de rit en dat moet natuurlijk alle alarm bellen doen rinkelen bij de selectie. In te halen wedstrijden zijn geen enkele garantie op punten. Werk aan de winkel voor trainer Jan Willem Zwart en assistent Hans de Vries.

Op deze mooie lente dag komt NOK op bezoek. De mannen uit Oudemirdum kunnen onbevangen voetballen, want zij hebben genoeg punten om niet te degraderen en staan mee bovenaan en dat is altijd lekker voetballen. De eerste helft is Oeverzwaluwen zeker gelijkwaardig aan NOK maar zoals zo vaak de laatste weken worden de kansen niet afgemaakt in de fase dat ze beter zijn. Als NOK een lange bal geeft en Erwin Boersma de bal niet goed weg kan koppen moet Kees uit zijn goal komen. Die doet dat ook maar stompt de bal precies voor de voeten van de slimme Simon Smink en die weet de bal van een meter of 20 wel over Kees in het doel te schieten 0-1 in de 30 ste minuut. Het antwoord van Oeverzwaluwen komt via Tim de Vries, Wietze Peterson en Sjors Melchers maar alle drie missen ze het geluk om de gelijkmaker te maken. Zo gaan we rusten met een 0-1 achterstand. Het talrijke publiek verwacht een spetterende tweede helft want deze eerste was het slapjes van beide kanten.

Net als de meeste supporters aan een gelijkmaker gaan denken slaat NOK weer toe. Oeverzwaluwen mag een corner nemen, de counter die daaruit volgt voor NOK wordt in tweede instantie door Sven Schram afgemaakt 0-2 in de 60ste minuut. Nu zal er alles of niets moeten worden gespeeld want anders is het duidelijk wie de punten mee gaat nemen vandaag. De wedstrijd lijkt helemaal in het slot te vallen als NOK de 3-0 maakt, maar de scheidsrechter neemt keeper Kees in beschermingen en keurt de goal af wegens duwen in de 5 meter. Dit lijkt onze jongens even energie te geven en dat leidt dan eindelijk tot de lang verwachte treffer voor de thuisploeg. Het is Sjors Melchers die een aanval mooi afrondt en de bal keurig langs de keeper speelt 1-2 in de 72 ste minuut. NOK wankelt en een gelijkspel zit erin. Zeker als een NOK speler binnen de 16 meter denkt dat hij keeper is en over duidelijk de bal met de hand speelt. Helaas staat de scheidsrechter te ver van de bal om dit te zien want anders had hij hem zeker op de stip gelegd. Het zit dan ook niet mee. NOK speelt de partij slim uit door wissels in te brengen en rustig aan te doen en is zeker niet van plan om hier de punten te delen. In de slotfase slaan ze nog een keer toe en zo staan de Koudummers thuis weer met lege handen 1-3.

Er volgen nog maar liefst 12 wedstrijden voor onze jongens maar dat denken ze bij FC Twente ook al weken. Het wordt de hoogste tijd dat er weer gewonnen wordt. De beste stuurlui staan altijd aan de wal, maar de spelers zullen het in het veld met zijn allen moeten doen. Volgende week uit naar Heerenveense Boys en paasmaandag uit naar Willemsoord. Ze kunnen hun borst maar nat maken.