Nieuwsbericht

Spektakelstuk in Koudummer Sandobbe

Zaterdag 4 mei 2019 Oeverzwaluwen- Wolvega 4-4
Publiek de grote winnaar.

Wie deze wedstrijd niet met eigen ogen heeft mogen aanschouwen heeft echt iets gemist. Heel vaak gaan we naar een voetbalwedstrijd en hopen we op een wedstrijd zoals deze. Op een prachtige grasmat en onder goede omstandigheden komt koploper Wolvega op bezoek. De uitwedstrijd in Wolvega werd in het voordeel van Wolvega beslist en was ook al een hele mooie pot. Vandaag beginnen de Oeverzwaluwen wederom flink gehavend aan de wedstrijd. Wietse Peterson, Tim de Vries, Sjors Melchers, Boris Oosterbaan, Rutger Kramer, Eise Feenstra en Andries Zijlstra zijn vandaag om verschillende redenen niet inzetbaar. Trainer Haarman is het wel een beetje gewend zo langzamerhand. De Oeverzwaluwen spelen frank en vrij en zijn vooral niet minder dan Wolvega die het hele seizoen al aan kop staat. Na wat mislukte aanvalspogingen aan beide kanten is het in de 19e minuut raak als Robbert Zonderland een crosspass los laat over de hele. Steven vd Pal geeft een prima voorzet en Steinar Lageweg komt uitstekend voor zijn mannetje en tikt heel mooi de 1-0 binnen. (foto boven stukje) Een goed begin is het halve werk. Het middenveld met de broekjes Steffen Haytema, Wiebe Feenstra en Jochem Hoekstra spelen een puike partij tot nu toe. Het is in de 32ste minuut Steffen Haytema die de bal achter de verdediging neerlegt en daarmee Steven vd Pal alleen voor de keeper kan zetten. Steven vd Pal aarzelt geen moment en schiet de 2-0 binnen. Wolvega maakt een verslagen indruk. Heel raar voor een ploeg die zo dicht bij het kampioenschap is. Achterin bij Koudum staan onze jongens Joey Tromp, Durk v Tuinen, Evert Schreur en Robbert Zonderland alles tegen te houden. Keeper Geert de Lange is ook echt van plan vandaag de nul te houden zo te zien. De wedstrijd lijkt helemaal gelopen te zijn als vlak voor rust Steven vd Pal weer in een lange bal gelooft en de Wolvega back er helemaal uitloopt op snelheid en wederom messcherp afrond 3-0. Wat een weelde voor onze jongens die de laatste weken nou niet bepaald de sterren van de hemel speelden. In de pauze vooral veel verbazing bij alle toeschouwers dat dit mogelijk is. Een enkeling vreest de tweede helft, maar in zijn algemeenheid is er veel vertrouwen op de volle winst tegen de koploper.

Doelpunt Evert Schreur  4-3

Doelpunt Evert Schreur 4-3

We krijgen de tweede helft een Manchester City- Tottenham scenario tijdens de champions leauge. Waar gaat het mis bij Oeverzwaluwen? Binnen 20 minuten staat de 3-3 op het bord. Laten we het er maar op houden dat de concentratie even weg was en dat Wolvega nu echt doordrongen was van het feit dat ze het kampioenschap aan het verspelen waren. Onnodige terugspeelbal, mannetjes vrij laten staan bij een corner, en alle duels verliezen en dan sta je dus 20 minuten later 3-3. Deze dreun komt keihard aan bij onze jongens. Dan komt het op karakter aan om er niet onderdoor te gaan. Tot nu toe nog geen moment saai geweest langs de lijn. In tegendeel. Bij Wolvega lopen er een paar rond die veel te laag voetballen en geweldige acties laten zien. Puur op inzet en karakter blijven de Oeverzwaluwen overeind. Het is dan werkelijk ook geweldig dat de ploeg op een 4-3 voorsprong komt. Steven van de Pal speelt zichzelf op de zijkant geweldig vrij en zijn nog mooiere voorzet wordt door Evert Schreur prachtig tegendraads ingekopt. We zitten in de 71ste minuut. Nu is Wolvega weer aan de beurt. Het is uitblinker Sean de Ruiter die Leon Perboom een niet te missen kans geeft en de 4-4 aantekent. De laatste 10 minuten is een ware beproeving voor onze jongens. De ene na de andere aanval bestormt het Koudummer doel. Met kunst en vliegwerk en ook nog eens heel veel extra minuten in blessuretijd houden we het gelijke spel vast. De uitstekende scheidsrechter Vellinga kan ook terugkijken op een prima pot. Pure klantenbinding in Koudum vandaag. Een groot compliment voor de Haarman Boys, niemand uitgezonderd vandaag allemaal dikke voldoendes. Wolvega heeft nog 1 puntje voorsprong op de HV boys en zal alles op alles moeten zetten om het kampioenschap te mogen vieren. Voor Oeverzwaluwen is er geen prijs meer te halen. Lekker scherp en vrij uit voetballen heeft zo ook zijn voordelen. Op naar weer zo’n heerlijke pot voetbal.

Zaterdag komt Oudehaske op bezoek. Een ploeg die vol in de strijd is om de nacompetitie te ontlopen om degradatie. Een hele andere wedstrijd maar ook weer een hele mooie. Tot sneon maar weer!

Spring naar toolbar