Nieuwsbericht

Strijd

Zaterdag mochten de mannen van it Fjirde aantreden tegen HJSC 2. De tegenstander is de hekkensluiter van 5e klasse j reserve, maar we weten dat in deze competitie iedereen van elkaar kan winnen en dus ook verliezen.

jelte wijnsma zanger deadline 11nov2017Op een drassig veld begon it Fjirde met een vrij brede selectie 16 man op papier. Zonder SH die zat nog bij de kapper en Roelof die de 2e helft kon bij springen.

It fjirde begon stroef, al snel werden we terug gedrongen, het midden veld werd overlopen en HJSC voetbalde makkelijker dan de sweltsjes. Het was soms net dancing on ice, maar dan zonder Patty Brard, de ene glij partij na de andere. Na een scherpe voorzet van HJSC die net niet werd aangeraakt door de spits viel de bal pardoes achter de uitstekende keepende Sven.

Ook it Fjirde kreeg wel wat kansen, via Jente die via een carambole(waar Dick Jaspers jaloers op zou zijn) via de keeper net naast het doel schoot. Zelfs de klep kwam bij de achterlijn maar achterin stond het goed bij HJSC zodat het 0-1 bleef. Een dieptebal van de tegenstander werd niet goed weggewerkt door de verdediging van it Fjirde en viel zo voor de spits en kan zo simpel de 0-2 binnen tikken. Wat een vriendschappelijk potje voetbal leek te gaan worden, veranderde het aan de eind van de wedstrijd. Een Speler van HJSC vond het nodig om Sven een klap te geven in het gezicht waardoor de gemoederen even opliepen. Gelukkig kon de opa Hiele iedereen rustig krijgen en niet lang daarna floot hij voor de rust.

Aan het begin van de tweede helft werd er gewisseld Brandus was moe (20 minuten gevoetbald) Yke Bauke was al gewisseld (15 minuten gevoetbald). Roelof kwam erin voor Hans R. en Bonne en Stefan mocht het slagveld ook betreden.

Nu begon it Fjirde aardig te voetballen onder leiding van Roelof werden er redelijke goed kansen gecreerd maar niet afgerond. Roelof zal wel gedacht hebben als hun het niet doen dan moet ik het zelf maar doen. Met een vloeiende combinatie kon Roelof beheerst de 1-2 intikken. Helaas kon it Fjirde niet lang van het doelpunt genieten door een verre uittrap van de keeper en een klein woefje van Roelof kon HJSC weer het doel vinden 1-3.

Het goede spel van it Fjirde werd steeds beter en HJSC werd steeds verder achteruit gedrukt. Door een fantastische vrije trap van Wout die de bal in de verre bovenhoek schoot werd het 2-3.

En wat doe je dan, dan zet je de joker in. It Fjirde heeft er zelfs twee Sietse Henk en Tjerk kwamen erin en je zag de tegenstander bibberen. De mouwen nog een keer opstroken en druk zetten. Door middel van een scrimmage kon Stefan de 3-3 maken. Hjsc bleef gevaarlijk door de verre uittrappen van de keeper en de snelle spitsen maar Sven kon gelukkig door enkele goede reddingen het puntje veilig stellen.

Na de tijd konden we alvast een voorproefje van deadline krijgen en kon de zanger van deadline met zijn grootste fan op de foto.

Volgende week heeft it Fjirde vrij maar goed ook want deze zaterdag was een slijtage slag.

Met vriendelijke groet,

Marcel Kuipers

Voor meer foto´s: https://www.facebook.com/oeverzwaluwen/posts/858679057643613

 

Spring naar toolbar