Nieuwsbericht

’t Tredde – Sportclub Bolsward 4 (2-0)

Zaterdag 7 mei stond de thuiswedstrijd tegen Sc Bolsward op het programma.

Onze interim Coach Gert-Jan had volgens de vrijdagavond telling 15 man, blijkbaar heeft deze vrijdagavond bij ons gertje wel erg lang geduurd want puntje bij paaltje stonden wij met 13 man op het veld.
Dat zou niet het enige probleem waar ’t tredde tegen aan zou lopen. Het andere probleem (of min of meer een uitdaging) was de extreme warmte. Het waren Spaanse temperaturen op het veld van de Oeversweltjes. Nadat Gert jan de mannen op hun plek had gezet was daar ook al het fluitsignaal van de Hielke.
’t tredde begon sterk en kreeg ook de nodige kansen. Na een kleine 20 minuten spellen kwam Sven Jelsma in het 16 meter gebied aan de bal door een goede bal van Wiljan en dan is die linker poot van hem dodelijk. Door de goede aanname en bal beheersing wist Sven de keeper van Bolsward op het verkeerde been te zetten en dat bal in de rechterhoek binnen te schieten. 1-0 voor ’t tredde!
Ook Bolsward kreeg aanzienlijk veel kansen om de gelijkmaker te maken maar daar stak onze keeper Gert-Jan elke keer een stokje voor. Met het nodige vlieg en stunt werk hield Gert jan zijn doel leeg. Het was vooral ons eigen geklungel achterin waardoor we het moeilijk hadden. De ene laatste man zat te zonnebaden, terwijl de ander dacht te bezwijken door de warmte. Ook Robert Peterson was zijn zonnebril vergeten, en speelde meermaals de bal naar het verkeerde kleurtje.
Na een absentie van enkele maanden begon ook Simon de Lange steeds beter te voetballen, sterk aan de bal, slimme balletjes tussendoor, en NIET vooruit te branden. Toch een genoegen om Simon terug te zien komen op zijn oude niveau.
Maar 5 minuten voor de rust waren het toch weer de mannen van ’t tredde die de 2-0 op het score bord wisten te zetten. Ditmaal werd er een aanval door John Hol achterin gestart. Hij stuurde Marthys Wadman langs de lijn weg de hoek in. Na een paar schijn-en struikelbewegingen kwam hij toch langs zijn tegenstander en zette de bal voor. Wiljan Louwsma kwam goed voor zijn man en kon de bal aannemen en schoot hard de 2-0 binnen. We dachten dat de Bolswarders door de hitte en deze 2 weergaloze doelpunten wel zouden bezwijken. Maar niets bleek minder waar in de 2de helft.
In de rust hebben wij nog nooit zoveel hijgen en puffen gehoord, iedereen was het erover eens wanneer de temperatuur boven de 25 graden komt in Nederland moet het voetbal worden afgelast.
De enige die hier slim genoeg voor was, was Hans Dijkstra die lag te “chillen” op het strand. De Bolwarders gingen wisselen en zette er verse manschappen in het veld. Dat zorgde voor veel druk op onze verdedigers. En die kregen het ook zwaar, kans naar kans werd afgeslagen door onze verdediging en middelveld, die deze 2de helft ook grotendeels als verdediging fungeerden. Maar de hoofdrol was voor Berend jan Wesselius, hij was oppermachtig als voorstopper. Zelfs als berend jan op de grond lag, verslagen leek, kon hij toch met een oprisping met zijn gehele lichaam schoten tegen houden. Achteraf kregen wij te horen dat Berend Jan veel meer aan zijn hoofd had dan alleen deze wedstrijd, Berend Jan had namelijk last van een wel erg snelle stoelgang, maar niks hield hem deze wedstrijd tegen.

Marthys had ook een hoofdrol, door een enorme kans te missen. Marthys werd weggestuurd en kon zo 1 op 1 met de keeper komen. Laat dit nou net Marthys zijn slechtste eigenschap zijn. De bal kreeg meer controle over Marthys dan Marthys over de bal.
Dit was ook gelijk een van de weinige hoogtepuntjes van de 2de helft. Nog een te vermelden gebeurtenis is dat Wiljan met een heus tijdrek plan kwam. Aan de dugout vroeg hij wie hem zou komen verzorgen als hij helemaal in de andere hoek zou gaan liggen.. Zo gezegd zo gedaan, Wiljan ging liggen, Robert kwam als verzorger en de strijders van ’t tredde kregen weer 2 à 3 minuten wel verdiende rust.
Onze verdediging hield stand en zo pakte ’t Tredde voor het eerste in enkele weken weer eens 3 punten.