Nieuwsbericht

Teennagel

Op een mooie zaterdagmiddag in maart mocht het talententeam van ’t fjirde aantreden tegen het altijd lastige VVI uit Idskenhuizen. Ook het feit dat het laatste doelpunt werd gemaakt in november vorig jaar maakt het er ook niet makkelijker op. Met een volledig fitte selectie van zo’n 14/15 man en een leider in vorm begonnen we aan de wedstrijd tegen de nummer 3 van de competitie.

De eerste helft verliep zonder echt noemenswaardige momenten voor ’t fjirde. Enkel een kopbal van Jente uit een hoekschop leverde gevaar op voor het doel van de tegenstander. De tegenstander VVI had meer in te brengen. Enkele kleine kansen werden gelukkig om zeep geholpen door inval keeper Geert en zelf het engeltje op de lat deed zijn werk. Na ruim een half uur had YB geen zin meer om te voetballen en dit resulteerde in de rentree van Gert Jan. Na 45 minuten zonder grote kansen floot scheidsrechter Hiele voor de welverdiende rust.

Nadat leider Jelte Poiesz zijn zegje had gedaan, ging Geert bezig om zijn teennagel te verwijderen en dit leidde tot doodse stilte en open monden bij de mannen. Toen hij eindelijk klaar was met de operatie, konden we ons weer richtten op de wedstrijd. De 2e helft werd gestart met enkele wijzigingen.

Het tweede gedeelte meer kansen dan het eerste deel. Tegen de verhouding in kwam ’t fjirde op voorsprong. Na een perfecte tackle á la Jaap Stam veroverde Bonne Amigo het speeltuig op het middenveld en via enkele schijven kreeg Jorden vanaf randje 16 de mogelijkheid om te scoren, en hoe, de bal verdween mooi in de hoek. 1-0. Voor debutant Robert het moment om er mee te stoppen en een wissel aan te vragen. Nadat we enkele keren goed zijn weggekomen, kregen in de blessuretijd toch de gelijkmaker te verwerken. Een schot van randje 16 werd licht getoucheerd door een Koudumer been en keeper Geert kon er net niet bij om de bal te keren…. Had hij in de rust toch maar niet die………………

Al met al een keurig puntje uit het vuur gesleept. Op naar volgende week, waar Sleat op het programma staat.