Nieuwsbericht

The brothers clash

RKVV Bakhuizen 1 – Oeverzwaluwen 1

Een bekerwedstrijd maar dan niet zomaar een bekerwedstrijd. De Sweltjes mochten aantreden tegen Bakhuizen 1. We moeten ver terug in de tijd dat er een officiële wedstrijd tussen beide teams is gespeeld. Zo ver zelfs dat het onvindbaar is. Mocht je het antwoord hebben mail het naar de redactie. Voor onze Steven, tevens vandaag aanvoerder, was het een brothers clash aangezien twee van zijn broers voor Bakhuizen spelen.
Andere weetje deze week is dat er tussen Ton en assistent-trainer Eerica een vlekkeloze communicatie is ontstaan. Ze begrijpen elkaar en zijn zelfs hetzelfde aan het denken. Waardoor ze ook dezelfde dingen tegen het team zeggen. Mooi om deze geoliede tandem aan het werk te zien.
Om dit informele gedeelte van het verslag af te sluiten nog een weetje. Wanneer u af wilt spreken met Boris let er dan op dat u concreet bent. Noem specifiek de tijd en plaats waar Boris moet zijn.

het meegereisde publiek

Het liefst zo nauwkeurig mogelijk. Anders bedenkt hij dit zelf en dat gaat mis. Het was een goede dag voor de boetepot.
Ook was het een goede dag voor de mannen van Ton. In het begin van de wedstrijd was het voor beide teams aftasten hoe sterk de tegenstander nou daadwerkelijk was. Bakhuizen liet zien dat ze een hecht team zijn en voor elkaar strijden. De Sweltjes kwamen al snel in de wedstrijd en waren bijna de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. We komen op voorsprong door de man die zowel met links, rechts als met zijn hoofd kan scoren, jawel, het is Jorn Pries. Het begint bij Wietze die de bal randje zestien met een lob op de lat weet te plaatsen. Jorn is er als de kippen bij en kan de bal binnen koppen. 0-1!
Het tweede doelpunt kwam tot stand doordat Joey snel ingooide op Wietze. Hij bedenkt zich een twee seconden dat hij op zo’n 18 meter van de goal staat maar besluit te vuren. De keeper heeft de bal niet gezien. 0-2! Bakhuizen word tijdens een aantal aanvallen wel dreigend maar daar is de verdediging of keeper Andries wel tegenop gewassen. De 0-3 begint aan de rechterflank waarbij de bal via een aantal spelers voor de voeten van Jorn belandt. Nu maakt het hem dus niet uit welke voet. Ditmaal was het zijn linker en ook deze bal heeft de keeper niet gezien. Rust!
Na rust gaan de Sweltjes door waar ze mee bezig waren. Overal druk zetten en zo snel mogelijk die bal weer in de ploeg krijgen. Evert ‘Kaka’ Schreur stoomt met de bal naar voren waar hij op een gegeven moment op een afstand staat om te vuren. De bal wordt gekeerd maar daar is Yvo die de bal met links in de kruising tikt. 0-4! Bij het volgende doelpunt is Yvo ook betrokken. Een corner eindigt bij Yvo die wil opendraaien en vuren. Maar een verdediger van Bakhuizen heeft dit liever niet een maait hem onderuit. Iets waar Yvo natuurlijk veel affiniteit mee heeft. Penalty! Steven mag aanleggen en schiet hem goed binnen (red: zie videolink).filmpje penalty Als een echt prof juicht hij niet uit respect voor een van zijn grote liefdes Bakhuizen. 0-5! Het zal uiteindelijk 0-6 worden door een goed spelende Wiebe. Een vrije trap beland via via voor de voeten van Wiebe die beheerst binnen schiet.
Zo is Jorn met vier doelpunten de topscoorder. En staan de Sweltjes samen met QVC aan kop in deze bekerpoule. Komende zaterdag wordt beslist wie door gaat in de beker en wie een weekendje vrij heeft. Publiek bedankt en tot zaterdag!

 

Spring naar toolbar