Nieuwsbericht

TOP’63 – Oeverzwaluwen JO19

Op zaterdag 2 september stond onze eerste bekerwedstrijd op het programma. Met Top ’63 als tegenstander wisten we dat het een moeilijke pot zou worden aangezien we daar vorig jaar met 8-1 hebben verloren.

Met een heel ander team als vorig jaar begonnen we redelijk aan de wedstrijd. Maar de echte kansen waren voor Top. En zo kwam ook al snel de 1-0 op het scorebord. Een knap schot van de 16-meter lijn was voor keeper Sybrand onhoudbaar. Het was vooral Top dat aan het rondspelen was. Maar een prima keepende Sybrand kon ons in de wedstrijd houden. Met wat afleiding van een in het water rijdende auto veranderde het spel op het veld niet echt. Het was dan ook niet lang wachten tot de 2-0 in de 30e minuut in het net lag.

In het begin van het tweede helft kwamen er toch een paar kleine kansjes voor ons. William met een mooie actie en een schot van zo’n 25 meter, maar helaas op de lat. Ook Albert kon later nog twee keer uithalen op de rand van de zestien. Maar zijn beide schoten gingen er helaas niet in. Ondertussen was het nog steeds Top dat vooral aan de bal was en ook grote kansen kreeg. Maar gelukkig was daar Reginald die als keeper samen met de goed spelende verdediging daar een stokje voor stak. Toch konden ze er in de laatste minuut niks meer aan doen dat Top weer via een mooi schot vanaf de 16 de voorsprong vergrootte tot 3-0.

Toch konden we met een opgeheven hoofd weer richting Koudum, want met zes nieuwe spelers (Dirk Melchers, Max Pries, Wiebe Feenstra, Mendel Gulden, Reginald Bokma en Jitse Ruurd Nauta). Zijn we het seizoen toch beter geopend dan vorig jaar. En kunnen we ons opmaken voor de 1e thuiswedstrijd tegen Scharnegoutum JO19-1.

Lars de Vries