Nieuwsbericht

Verslag mixtoernooi

Afgelopen zaterdag (4 januari 2020) was er weer een strijd tussen oeverzwaluwen tijdens het mixtoernooi. Deze machtige strijd der oeverzwaluwen ging tussen 5 soorten oeverzwaluwen: de vale oeverzwaluwen, de bleke oeverzwaluwen, de Congo-oeverzwaluwen, de Indische oeverzwaluwen en de ‘gewone’ oeverzwaluwen.

Het was al zeer snel duidelijk dat het allemaal zeer interessante wedstrijden zouden worden. Er was niet één soort die er bovenuit stak. De keepers waren vandaag ook werkelijk in bloedvorm. We hebben echt een paar fantastische reddingen gezien en ze kregen daar terecht applaus voor. Zelfs de bleke oeverzwaluwen waren vandaag goed bezig. Al zaten ze wel bij de eerste keer dat ze aan de kant van de kantine moesten beginnen aan de andere kant van de muur, namelijk in de kantine. Later bleek dat de bleke oeverzwaluwen een sterke drang hadden om van hun ‘derde-helft-imago’ af te komen.

 

De als favoriet bestempelde, de ‘gewone’ oeverzwaluwen, lieten blijken echt zomerdieren te zijn. Het liep nogal stroef. Al was de keeper wel in vorm en pakte zelfs nog een bal stijlvol uit de benedenhoek. Maar helaas mocht dat niet baten en zochten de oeverzwaluwen naar vier wedstrijden de douche op.

 

De Indische oeverzwaluwen speelden vier punten bij elkaar en de andere drie soorten 7 punten. Helaas voor de vale oeverzwaluwen moesten ze op doelsaldo strijden voor de derde plek met de Indische oeverzwaluwen. Ze gingen nog wel in protest want ze vonden dat de onderlinge resultaten doorslaggevend hadden moeten zijn. De toernooileiding wuifde het protest weg. Uiteindelijk waren de Indische oeverzwaluwen daadkrachtiger voor de goal en werden dus derde. Beide soorten hebben wel individuele prijzen gewonnen. Indische oeverzwaluw Evert Schreur had het doelpunt van het toernooi. Helaas is het niet gefilmd. Hij zag dat keeper Lars de Vries te ver voor zijn goal stond en van eigen helft plaatste hij met veel gevoel de bal in het net. Stefan de Jong, een vale oeverzwaluw, heeft de prijs voor ‘beste’ swalbe van het toernooi gekregen. Hij is het nog steeds niet eens met de beslissing van de scheids.

De finale ging uiteindelijk dus tussen de bleke oeverzwaluwen (2e in de poule) en de Congo-oeverzwaluwen (1e in de poule). De Congo-oeverzwaluwen speelden een goed toernooi, alleen hadden pech dat ze in de finale de bleke oeverzwaluwen troffen die zo’n sterke bewijzingsdrang hadden. Uiteindelijk werd het in de finale 3-0 voor de bleke oeverzwaluwen. Uiteindelijk mochten Johs Hoekema, Daniël Hoestra, Dewi Jongman, Yvo Kramer, Jelle Stellingwerf, Henk Speerstra en Gelke Talsma de 1e prijs in ontvangst nemen. En dat hebben we geweten in de kantine, vanwege het felle gefluit van deze bleke oeverzwaluwen.

Verder wil ik jullie namens het bestuur een sportief en gelukkig 2020 wensen!

‘Gewone’Oeverzwaluwen

Het winnende team

Spring naar toolbar