Nieuwsbericht

Voorlopige indeling teams mixtoernooi

Voorbeschouwing van de strijd der oeverzwaluwen in de Sândobbe

Morgen (4 januari 2020) kunt u vanaf 17:00 weer genieten van voetballende oeverzwaluwen in de Sândobbe. Er gaan dan vijf soorten oeverzwaluwen de strijd met elkaar aan. Ze zullen hun mooiste trucjes, bijzondere manoeuvres en andersoortige talenten van de oeverzwaluw aan u laten zien. Ik stel aan u voor: de vale oeverzwaluwen (team A), de bleke oeverzwaluwenen (team B), de Congo-oeverzwaluwen (team C), de Indische oeverzwaluwen (team D) en de ‘gewone’ oeverzwaluwen (team E).
De vale oeverzwaluw (Riparia paludicola) staat bekend om zijn uithoudingsvermogen, wat goed van pas kan komen tijdens dit toernooi. Ze hebben echter wel een zwakke plek. Riparia paludicola zijn namelijk allergisch voor cola.
De bleke oeverzwaluw (Riparia diluta) is vooral goed in de zogenaamde ‘derde helft’. Maar onderschat deze bleke zangvogel niet. Ze kunnen soms heel verrassend uit de hoek komen.
Lichtpotig. Dat is de kracht van de Congo-oeverzwaluw (Riparia congica). Ze staan bekend om hun sierlijke stijl. Moge de verhalen juist zijn dan is er zelfs een dansstijl gebaseerd op de sierlijke stijl van de Riparia Congica.

Dan moet ik nog twee soorten oeverzwaluwen aan u voorstellen. Laat ik beginnen met de Indische oeverzwaluw (Riparia chinensis). Zijn specialiteit is de ‘schaar’. Ze gebruiken hun pootjes zoals iemand bij de Chinees stokjes gebruikt om koste wat het kost een rijstballetje te pakken te krijgen. Hopelijk weten de Riparia chinensis de regels in de zaal, anders zullen ze het aan de stok krijgen met de dienstdoende scheidsrechter.
De ‘gewone’ oeverzwaluwen (Riparia Riparia) willen graag bewijzen dat ze niet zo ‘gewoontjes’ zijn. Ze graven zich graag in, maar vergist u zich niet. Ze kunnen van daaruit wel vliegensvlug toeslaan.

Staat u niet ingedeeld (zie foto) bij één van deze oeverzwaluwen en zou u dat wel willen. Stuur dan een bericht naar Vincent Hol. In alle andere gevallen bent u tijdens het toernooi en tijdens de borrel van harte welkom in de Sândobbe.

NB: de teams kunnen eventueel nog iets veranderen!

 

Spring naar toolbar