Nieuwsbericht

wedstrijd 2e duurt 45 min. te lang

Wedstrijd duurt 45 minuten te lang voor ‘it twadde’

Na tweemaal met een troosteloze 5-0 verloren te hebben moet ‘it twadde’, met wederom een samengeraapt elftal, op deze tweede zaterdag van oktober thuis aantreden tegen VVI. De opstelling is als volgt: Op doel Sven J, de achterhoede bestaande uit: John H, Joey T, JEP en Vincent H. Middenveld: Gert-Jan H, Berend Jan W en Jan ‘Kiprich’ de V. Aanval: Jan H, Wiljan L en Gelke T. Wissels zijn: Robert P, Hans D en Simon de L.

Vooraf is duidelijk dat het een moeilijke wedstrijd zal gaan worden tegen een sterke tegenstander. Ondanks het broze zelfvertrouwen begint ‘it twadde’ heel aardig aan de wedstrijd. Over weer ontstaan een aantal kansjes, tot in de 19e minuut Gert Jan de bal onderschept en direct doorspeelt naar Gelke, die vervolgens de bal aan Wiljan meegeeft waarna Wiljan op zijn beurt het middenveld oversteekt. Jan H is inmiddels aan een loopactie begonnen en wordt door Wiljan op ‘puike’ wijze alleen voor de keeper gezet waarna de afronding door Jan op even weergaloze manier met het linkerbeen plaatsvindt. 1-0!! Even heerst er ongeloof en verwondering binnen het team, maar ‘it twadde’ staat toch echt weer eens op voorsprong! Dit geeft het team weer moed en aan de hand van daadkrachtig optreden van de verdediging wordt de 1e helft op een prima manier uitgespeeld.

In de rust wordt de eerste helft nabesproken en geconcludeerd dat op dezelfde manier doorgespeeld moet worden. Helaas valt kort na het begin van de tweede helft al de gelijkmaker voor VVI. Het kleine beetje optimisme binnen de ploeg daalt naarmate de 2e helft vordert. De 1-2 valt een beetje knullig uit een corner en vervolgens maakt VVI enkele minuten later de 1-3. Ondanks deze tegenslagen creëert ‘it twadde’ nog enkele kleine kansjes maar weet het niet meer te scoren. Helaas heeft de wedstrijd van vandaag twee helften, de slag wordt voornamelijk op conditie verloren.

De spelers die wisselend in het 2e, 3e en/of 4e acteren moeten worden gecomplimenteerd met hun goede instelling, stuk voor stuk zijn ze allemaal erg bereid hun beste beentje voor te zetten. Ondanks het derde verlies op rij en de wisselende samenstelling van het team blijft de sfeer goed in het team. Dit is ook wat waard!!! Een ander lichtpuntje vandaag is dat onze aanvoerder JEP de wedstrijd uit kan spelen zonder kramp te krijgen, gefeliciteerd!!! Volgende week zaterdag speelt ‘it twadde’ uit tegen NOK, met dezelfde spirit als vandaag zal de volgende 3-punter niet lang op zich laten wachten.