Nieuwsbericht

Wedstrijd in teken van afscheid

Zaterdag 28 mei 2018 Oeverzwaluwen- de Walde 1-4
De laatste competitie wedstrijd staat volledig in het teken van afscheid nemende spelers en trainers. Natuurlijk is er nog een kleine kans op een periode, maar dan moest alles meezitten. Trainer Jan Willem Zwart en zijn assistent Hans de Vries coachen vandaag voor de laatste keer samen. Drie jaar lang hebben de mannen alles gedaan om het eerste elftal optimaal te laten spelen. Soms een hele puzzel, maar altijd positief richting de groep en in overleg met het tweede elftal de neuzen de zelfde kant op laten wijzen. Trainer Jente Bootsma van het tweede moest dan maar weer zijn toppers aan het eerste afstaan. Trainer Zwart kan terugkijken op een mooie periode.
Hij moest eigenlijk een nieuw elftal vormen drie jaar geleden. Toppers als een Gerry Laagland, Elmer Laagland en Bart vd Veer stopten en dat is op zo’n moment een grote aderlating. Spelers met 1e klas ervaring ook nog. De jeugd werd prima ingepast, en nog steeds liggen er volop kansen voor jeugdspelers om bij de A- selectie te komen.
De eerste speler die onder applaus het veld mocht verlaten in de 50 ste minuut is Niels Altenburg. Een echte Bolswarder! Een jaar of 6 heeft hij de blauwe kleuren die hij in Bolsward (RES) ook verdedigde voor Koudum verdedigd. Een slimme speler met veel inzicht. Helaas erg blessure gevoelig, en dan houdt het een keer op. Niels bedankt!
Op het moment dat Niels wordt gewisseld staan de Oeverzwaluwen met 1-0 voor. En één minuut later ligt de gelijkmaker in de goal. 1-1. De eerst helft hebben de Koudummers kansen genoeg had, een stuk of vier, om de Walde uit te schakelen, maar het vizier staat niet op scherp, alleen Eise Feenstra mag scoren na een assist van Steven vd Pal.

De Walde speelt een hele beste 2e helft en Oeverzwaluwen is het helemaal kwijt.
Als trainer Zwart ook rots in de branding en aanvoerder Erwin Boersma een publiekswissel gunt in de 70ste minuut volgt er weer een meer dan terecht applaus. Erwin speelt vandaag als een jonge god, aan de kant zijn ze bang voor een dopingcontrole want hij was voor en achter te vinden in deze hitte! Erwin bedankt jongen, je bent een voorbeeld voor de ploeg geweest en hopelijk kan er in geval van nood nog een beroep op je worden gedaan, want je kan de jeugd nog heel wat kneepjes van het vak leren. Volgens de boekhouding sinds 1999 in de A selectie.
Hoe is het mogelijk, maar ook nu ligt de bal één minuut later weer in de goal. Boris Oosterbaan zijn eerste actie is een sliding en die was volgens de scheids meer op de man dan op de bal en binnen de 16 dus ja dan weet je het wel, penalty! 1-2.
Hierna kunnen onze Oeverzwaluwen niet meer in het ritme komen en treed er wat irritatie op die Robbert Zonderland nog een rode kaart oplevert. Niet nodig om te geven in deze wedstrijd, maar scheidsrechter Kingma denkt daar anders over. Dat de Walde hierna nog twee keer scoort is leuk voor de statistieken, maar maakt niet zoveel meer uit. Eindstand 1-4.

Voorzitter Jelle Zijlstra zet direct na de wedstrijd alle afscheid nemende mensen in de bloemen. Het seizoen zit erop. Drie jaar Jan Willem Zwart heeft een 3e, 6e en een 7e plek opgeleverd. We zijn een stabiele middenmoter op dit moment. De nieuwe trainer Ton Haarman van de Lemmer mag zijn licht het komende seizoen laten schijnen in Koudum. Wij wensen Jan Willem Zwart veel succes bij zijn nieuwe club vv Dokkum. We gaan nu even in de rust en dan lekker voor het WK voetbal straks en helemaal fris en fruitig aan het nieuwe seizoen beginnen. Tor over een paar maanden!

Meer foto’s zijn in ons Google+ album te vinden!