Nieuwsbericht

Oeverzwaluwen JO19-1 2017-2018

Verslag AVC A1 – Oeverzwaluwen A1 (3-7)

Deze zaterdag was het geen sinterklaas intocht voor ons, want deze keer ging onze wedstrijd wel door. En dat in Sexbierum tegen AVC JO19, een oude bekende voor ons. Want in de beker wisten we daar met 1-7 te winnen. Maar na onze laatste wedstrijden wisten we dat het deze keer niet zo makkelijk ging. Helaas moesten we Steinar missen die met een knieblessure niet mee kon doen. Om klokslag 12 uur was de aftrap en hoefden we niet lang te wachten tot we konden juichen want na 5 minuten was het Lars die een mooie voorzet gaf op Albert die hem over de keeper heen kopte 1-0. Bijna direct daarna was het weer Lars die hem dit keer voor gaf op Jorn die hem net met de punt van de schoen binnen wist te tikken 0-2. Een geweldige start van ons kant, maar nu kwam AVC meer in de wedstrijd waardoor hun ook kansjes kregen. Ons spel werd weer steeds minder en zo scoorde AVC vlak voor de rust nog de 1-2. Maar gelukkig scoorden we direct daarna de 1-3. Het was Lars die hem uit de kluts met een gelukje bij Jorn wist te krijgen, die hem dankzij een blundertje van de keeper in de goal wist te schieten.

Na de rust duurde het alweer niet lang tot er weer een goal kwam. Lars werd de diepte ingestuurd en hem precies bij Jorn op het voorhoofd legde 1-4. En een paar minuten daarna was het Jorn die Lars de diepte in stuurde en hem ook afmaakte zo werd het 1-5. In de 53e minuut wist AVC nog wat terug te doen zij wisten te scoren uit een hoekschop 2-5. Albert probeerde ondertussen ook nog met een verre stift over de keeper heen te schieten maar helaas kon hij nog net zijn handje er tegen aan zetten. Maar even later lag de bal er toch in, Albert wist uit een corner van Lars, Jitse te bereiken waardoor hij de 2-6 binnen kon schieten. Daarna hadden wij de ene kans na de andere, maar helaas is de goal niet hoger dan dat hij is. Maar in de 80e minuut wist Jorn op aangeven van Wiebe toch nog de 2-7 binnen te schieten na een mooie actie. In het laatst wist ook Mark nog te scoren, maar helaas was dat in de verkeerde goal.

Eindelijk hadden we weer eens een goede wedstrijd en wisten we ook weer veel te scoren. En gelukkig bleef dat voor Sinterklaas ook niet onopgemerkt want na de wedstrijd werd er nog een zwarte piet naar onze kleedkamer gestuurd die ervoor zorgde dat we toch ook nog wat lekkers kregen. We hoeven niet lang te wachten tot de volgende wedstrijd want donderdag staat onze wedstrijd tegen SJO Warga WWS op het programma, als het weer het toelaat natuurlijk. Dan hopen we met de 3 punten over concurrent Berlikum heen te gaan en op de 3e plaats te komen.