Nieuwsbericht

1e oeverzwaluwen op fiets naar hielpen

Wedstrijdverslag: Oeverzwaluwen – NOK

De Oeverzwaluwen zijn weer uitgevlogen. Na een week met een training op zaterdag, maandag, dinsdag en donderdag is gister de eerste oefenwedstrijd gespeeld. De nieuwe consuls hebben het hoofdveld niet vrijgegeven en daardoor werd de wedstrijd gespeeld in Hindeloopen. Een legendarisch complex.

Het grotendeel van de zo’n twintig man selectie stapte gister op de stalen ros om gemoedelijk naar Hindeloopen te fietsen. Het zou droog blijven had iemand gezegd maar niemand weet wie. Dus dan krijg je midden in de weilanden een stortvloed aan regen op je kop. Bekijk hier het filmpje hiervan! Maar goed dat wij niet van suiker zijn. Eenmaal aangekomen werd de opstelling en het wisselsysteem bekend gemaakt. Om 14:30 klonk het fluitsignaal en rolde de bal!

1e oeverzwaluwen op fiets naar hielpenVanaf het begin werd er overal op het veld druk gezet. Dit resulteerde in veel balbezit en met name de centrale verdedigers konden vaak oplopen. Op die manier werden de vleugelspelers gezocht of vanaf het middenveld werd er diep gelopen. Dit ging heel aardig. Het ontbrak hem in de eindpass en we hadden eerder op doel moeten schieten. Lars snapte dat wel en vuurde een schot op goal. Via de keeper kwam de bal op het hoofd van Steven die beheerst inkopt. 1-0! sv NOK, gister in een combinatie van eerste, tweede en derde elftalspelers, werd gevaarlijk door de balvaste spits. Waarna ze via de flanken met snelle mensen de achterlijn zochten en gevaar stichten voor de goal van Andries. In de tweede helft wordt het 2-0 door Jorn. Wanneer de bal van de keeper terugstuit en hij op de juiste plek staat kan hij de bal binnen tikken.

Dan aandacht voor het volgende; de vrije trap. César Prates zei ooit tegen een beïnvloedbare zestienjarige jongen: “Zet je voet hier neer, neem deze drie stappen, wacht op het juiste moment en maak de keeper angstig.” Cristiano Ronaldo heeft daarna uit een aantal vrije trappen gescoord. Andere in dit rijtje zijn Messi, Beckham, Zico, Ronaldinho maar de onbetwiste nummer één is Juninho. Al komt daar wellicht binnenkort verandering in. Zo mocht Steven op zo’n twintig meter voor de goal aanleggen voor een vrije trap. De keeper angstig maken deed hij door de vrije trap vast te nemen zonder fluitsignaal. Gelukkig werd dit afgekeurd want de bal lag 18 meter verder, niet genoeg dus. Het zal allemaal bij de show van Steven horen. In de herkansing poeiert hij die bal toch langs het muurtje en in de hoek van de goal. Klasse van het hoogste niveau. Ook vrijetrappen specialist Bart van de Veer was zichtbaar onder de indruk. 3-0!

Vlak voor tijd maakte Eise er 4-0 van. Iedereen was moegestreden maar met alles wat Eise in zich had kwam die nog een keer naar binnen en schoot de bal in de korte hoek. De mannen van Ton hebben de eerste wedstrijdminuten weer gemaakt, er werd leuk gevoetbald en er is marge voor verbetering.

Na de wedstrijd heeft de selectie een heerlijke bbq gehad bij ‘likjen van Tuinen’. Die de selectie kennis heeft laten maken met garnalen. Is er een kroegentocht door Hindeloopen geweest. Mocht in dit stukje niet staan dat Yvo een dikke kans had. Bijten meisjes van zich af. Had de trainer vervoer naar huis geregeld. En spelen we volgende week, waarschijnlijk weer in Hindeloopen, een oefenwedstrijd tegen Jubbega. Tot dan!

 

Spring naar toolbar