Nieuwsbericht

Willemsoord – Oeverzwaluwen: 1-5

Trainer Ton Haarman kijkt tevreden toe.

Zaterdag 13 oktober Willemsoord – Oeverzwaluwen: 1-5
Voor de Sweltsjes stond er vandaag een lastige wedstrijd op het programma, uit tegen Willemsoord. De mannen van Ton Haarman wisten hier namelijk nog niet eerder een punt mee terug te nemen naar Koudum. Oeverzwaluwen is na 3 wedstrijden nog ongeslagen en deze lijn willen ze natuurlijk graag doorzetten, ook Willemsoord heeft een prima start van de competitie want ze wisten 2 van de 3 wedstrijden te winnen. Na de mooie 5-0 overwinning vorige week tegen Heeg zal er weer volop gestreden moeten worden om vandaag weer een mooi resultaat neer te zetten.
Op deze mooie zonnige voetbaldag komt Oeverzwaluwen goed uit de startblokken. Want na 5 minuten kan de keeper van de tegenstander de bal al uit het net vissen. Steven wordt aan de rechterkant goed vrij gespeeld en weet vanaf de zijkant de bal in de korte hoek te werken, 0-1! Voorzet? Schot? We laten het in het midden. Na de voorsprong wil Oeverzwaluwen doordrukken om zo snel mogelijk de 2de treffer op het scorebord te krijgen. De Sweltsjes zitten er kort op en de ballen worden snel weer heroverd. Durk (kopbal) en Robbert (afstandsschot) krijgen beide een goede kans om de 0-2 te maken, maar Willemsoord weet dit met hangen en wurgen te voorkomen. Na 20 minuten spelen begint ook de tegenstander iets meer aan voetbal toe te komen, mede doordat Oeverzwaluwen verzwakt en iets te veel ruimte weggeeft. Tot hele grote kansen leidt dit echter niet. Dan vlak voor rust weet Oeverzwaluwen toch op 0-2 te komen. Na goed doorzetten van Eise weet hij Steven te bereiken, op zijn beurt de bal strak voorgeeft. Net voordat Wietze de bal wil intikken is de verdediger hem een stap voor en werkt hij de bal in eigen doel. Op zijn 27e verjaardag had hij dit klusje toch zelf liever willen afmaken. Vlak voor het rustsignaal weet Durk met een mooie kopbal nog bijna de 0-3 te maken, maar de bal valt net naast het doel.
Rust.
Na het gebruikelijke bakje thee komt er een volledig ander Willemsoord uit de kleedkamer. De groenhemden beginnen erg goed aan de 2de helft waarin ze veel meer inzet en opportunisme tonen. De Sweltsjes weten hier niet het juiste tegenover te zetten en krijgen het moeilijk. Uit een corner is Willemsoord al dicht bij de aansluitingstreffer, maar de kopbal van de aanvaller belandt op de lat. Toch hebben de mannen uit Koudum nog een enorme kans om de score uit te breiden, maar Steven weet maar liefst 2x keer de lat te raken. Willemsoord begint er nog meer strijd in te gooien en speelt op het randje en soms daar overheen. De scheidsrechter ziet steeds meer over het hoofd, tot ergernis van sommige spelers en supporters van de Sweltsjes. Ook de overtreding op Boris werd niet opgemerkt, helaas moest hij daardoor met een polsblessure het veld verlaten en werd hij vervangen door Tim. Na aandringen van Willemsoord weten ze dan in de 55e minuut toch de 1-2 te maken, na goed doorzetten komt de spits 1 op 1 met de keeper en weet hij de bal langs Geert te schuiven. Oeverzwaluwen lijkt daarna nog een lastige 2de helft te moeten spelen maar toont karakter. Eise komt na een vrije trap van Robbert en een fout in de verdediging zomaar alleen op de keeper af, natuurlijk een koud kunstje voor onze nummer 10. Hij schiet de bal beheerst in de verre hoek en lijkt daarmee de wedstrijd te beslissen. Inmiddels zijn de moe gestreden Steffen en Sjors naar de kant gehaald, zij werden vervangen door Steinar en Wiebe. Voor de laatst genoemde zijn officiële debuut in het 1e elftal.
Na de 1-3 lijkt Willemsoord er klaar mee te zijn, maar voor de Sweltsjes geldt dit niet. Zij weten in de laatste 10 minuten de score nog tot 1-5 te brengen. Steinar maakte zijn 3de competitietreffer na een mooi bekeken schot in de korte hoek. Vervolgens heeft Wiebe nog een dikke kans zijn debuut te bekronen met een goal, maar hij mikt net naast. In de 90e minuut mag Wietze nog een keer vanaf 11 meter aanleggen na een handsbal, dit cadeau pakte hij met alle liefde uit en bracht zo de eindstand op 1-5. In de laatste seconden wist Robbert nog een voetbalschoen te koppen waardoor zijn wenkbrauw wat bloed vertoonde, maar ook dit kon de middag niet verpesten.
Een terechte overwinning dus, waardoor Oeverzwaluwen mooi bovenin blijft meedraaien. Volgende week staat er een thuiswedstrijd tegen NOK op het programma. Nok heeft een zware start van de competitie want met 0 (doel)punten staan ze onderaan op het lijstje. Dit moet echter niet tot onderschatting leiden bleek vorig seizoen wel. Komt allen volgende week om 14:30 bij de Sândobbe voor hopelijk weer een mooie pot voetbal.

Spring naar toolbar