Nieuwsbericht

Willemsoord-Oeverzwaluwen (4-2)

Wedstrijdverslag Willemsoord-Oeverzwaluwen (4-2) 28-9-2019
Na het verlies van vorige week tegen SDS, gaan de sweltsjes op weg naar Willemsoord.

Willemsoord een ploeg die voor het 3e seizoen bij de sweltsjes in de competitie zitten, en toch is het elke wedstrijd weer kijken hoe de wedstrijd tegen hen zal verlopen. De wedstrijd van vandaag resulteerde helaas in de 2e verlies partij van de sweltsjes dit seizoen.

Marius, onze huidige auteur van de wedstrijdverslagen, liep zondag liever een marathon in 5 uur dan dat hij de zaterdag 90 minuten achter een bal aan rent.
Ook Robbert koos voor dit avontuur in Berlijn, echter voor hem beschouwen we dit als een herstel training. Beide mannen konden de marathon met “2 vingers in de neus” volbrengen.
En zoals hieronder te zien scheelde het maar niks met de nummer 1 van deze dag.

Nu even ter zake, het wedstrijdverslag.
De sweltsjes starten de wedstrijd zeer sterk. Er wordt op alle linies goed en kort gedekt, dit resulteert op veel balbezit, wat vervolgens weer leidt tot vele kansen en daar blijft het de eerste 10 minuten ook bij.
Na 14 minuten mag het woord kans plaatsmaken voor het woord goal. Na balverlies wordt er door de sweltsjes wederom snel druk gezet, na het heroveren eindigt de bal in de voeten van Elmer. Hij begint te dansen met 2 tegenstander, tot dat zij de passen niet meer kunnen volgen en Elmer de bal met een krul in de rechter boven hoek mag plaatsen. 0-1.
Waar de sweltsjes de vele kansen die ze krijgen niet benutten, heeft Willemsoord er toch zeer weinig nodig om de score gelijk te trekken.
De bal blijft na een lange trap toch zeer hangen waardoor Dirk zich verkijkt, de bal wordt op gepikt door de nummer 10. Die vervolgens de 1 op 1 tegen Geert benut en 1-1 op het scorebord doet verschijnen.
Het 2e doelpunt wordt weer ingeluid door het korte druk zetten, Wiebe ontvangt de bal en zorgt ervoor dat deze bij de 2e paal voor de voeten van Elmer wordt neergelegd. Tik, goal, 1-2.
Helaas wappert het net van de goals in Willemsoord meer door de wind dan door ballen die erin gewerkt worden. Waar het onderhand al 1-3, 1-4 had kunnen staan, word het tegen verhouding in toch weer gelijk. Na een voorzet kan er vrij en gemakkelijk ingekopt worden bij de 2e paal. 2-2

Wat er in de rust gedaan, geroepen en besproken is kan ik u helaas niet vertellen.

Dus we gaan snel door met de 2e helft.
Wanneer je de 1e helft met wind mee speelt, is het de 2e met wind tegen. Dit verander het speelbeeld van de wedstrijd volledig. Willemsoord profiteert van het weer door de ballen bij het veroveren, diep en in de loop van de spitsen te spelen. De vele kansen zijn nu aan de kant van de thuisploeg, maar ook zij weten deze niet te benutten.
Ook speelde vandaag onze 4e reservekeeper Dirk Blom, die de bal tot 2 keer toe voor leeg goal weet te stoppen.
Na 65 minuten valt de zoveelste lange bal van Willemsoord goed voor de voeten van de nummer 10, die in zijn aanname Geert voorbij weet te spelen en de bal in leeg goal kan tikken. 3-2.
De thuisploeg zakt in, gaat met 5 man in de achterste linie spelen en de sweltsjes proberen de bal nog een keer tegen de netten te werken. Alleen wordt de stand door Willemsoord uitgebreid tot 4-2. De bal wordt na balverlies van de sweltsjes de diepte weer ingestuurd. Na een voorzet komt de spits goed voor zijn man en kopt de bal in de korte hoek.

Na 2 wedstrijden staat er nog steeds 0 punten op de ranglijst.
Zaterdag 5 oktober krijgen de sweltsjes de kans op het eigen sportcomplex tegen Oudehaske.
Wij zien u graag langs de lijn op deze middag.

Spring naar toolbar