Nieuwsbericht

Workum-Oeverzwaluwen B1

Workum-Oeverzwaluwen B1 Zaterdag 18-03-2017

1e helft

De wedstrijd is begonnen en er word afgetrapt. We worden meteen goed onder druk gezet en we hebben het meteen moeilijk met het verdedigen van de aanvallen van Workum. Het is vooral Workum die begin eerste helft aan de bal was en kansen creëerde. We speelden begin eerste helft niet al te goed, maar hoe langer we voetbalden hoe beter het ging en hoe meer we kansen creëerde. We hebben voor de rest van de 1e helft aardig wat kansen creëert. De eerste goal die viel was voor ons en daar hadden we wat geluk bij. De bal werd op de keeper geschoten, maar de keeper kon de bal niet goed afweren en viel achterover waardoor de bal de goal in viel. 0-1 oeverzwaluwen met een beetje geluk. Workum begon al aardig te zeuren dat er gescoord werd en verloor ook al een beetje de scherpte. Later in de 1e helft gaf Mark vanaf de middellijn een lange bal die met behulp van de wind voor de goal belande. Wij stonden natuurlijk paraat en konden zo de mooie slingerbal van Mark de goal in tikken. 0-2 oeverzwaluwen dus ook al hielp de wind wat mee het was een mooie assist en ook goed afgemaakt door hem te scoren. Voor de rest van de 1e helft heeft Workum nog een paar kansen gecreëerd, maar zonder succes, want onze keeper Reginald had ze allemaal. Wij hebben ook nog enkele aanvallen gehad en kansen gehad, maar voor de rest geen goals eruit kunnen halen.

Rust

We hebben de eerste helft gehad en Reginald heeft een geweldig goede wedstrijd gespeeld. Hij heeft ons echt in de wedstrijd gehouden. Maakt niet uit wie er schoot , hoe hard het schot was of hoe dichtbij het schot was hij had alles. Op naar de 2e helft zal ik maar zeggen!

2e helft

En we zijn weer begonnen! We gaan er weer voor en we spelen meteen al beter dan begin eerste helft. We hebben veel balbezit en we tikken goed over met mooie passbewegingen en ook uitermate goede steekpassen die mooie kansen opleverde. Workum is nogal van slag door de achterstand en door het niet kunnen scoren, omdat Reginald in goede vorm speelt. Hoe ze het ook blijven proberen het lukt ze niet en we komen er steeds goed van af of we verdedigen het netjes uit. We zijn nu veel zuiniger op de bal en spelen beter en hebben niet al te snel dom balverlies. Wiebe ging wel iets te ver door een speler van Workum iets te hard te beuken waardoor die vervelend tegen mij (Max Pries) aanbotste. Het viel op het laatste best mee, maar het was wel gevaarlijk. Je moet Daniel ook weer niet te serieus nemen met ‘vol erop jongens knallen’ beste Wiebe. Later kregen we een goede kans om te scoren, maar voordat we de kans kregen om te schieten werd er iemand onderuitgehaald in het 16 meter gebied waardoor we een penalty meekregen. Lars ging achter de bal staan en was van plan te scoren, maar de keeper had hem jammer genoeg klem. De laatste kans die we kregen was een lange bal op Lars die hem netjes aannam en goed geplaats in de goal schoot. Stand 0-3 voor ons. Dat was ook meteen de laatste goal die we scoorde en voor de rest heeft Workum niet veel eraan kunnen doen en hebben we met een mooie 0-3 gewonnen van ze. De 3 punten zijn weer binnen op naar de volgende!! We hebben deze wedstrijd aardig goed gespeeld en ons best gedaan en met als resultaat een 0-3 wint. Wij bedanken de trouwe steun van onze supporters!

Max Pries