Nieuwsbericht

WPB Oeverzwaluwen 2

Zaterdag 7 mei stond er weer een potje voetbal op het programma voor de mannen van het tweede elftal van Oeverzwaluwen. Niet zomaar een potje voetbal dit keer. We maakten zelfs nog kans op de periodetitel, wel afhankelijk van de andere uitslagen en eigen succes. We reisden af naar Sneek met een selectie van 12 man. 3 spelers van het “bijna”kampioensteam, het vierde. Jan Venema, Sietse Henk Haytema en de jarige Jan Hospes. De laatst genoemde bleek last te hebben van verjaardagstress door een paar minuten voor de wedstrijd aan komen scheuren op het sportcomplex. Ook hadden we, zoals vaker dit seizoen, last van een keepersprobleem. Kees melde zich vrijdagavond af, zodoende voelde Ronnie zich genoodzaakt om zelf maar tussen de palen plaats te nemen. Respect voor deze man die ons overal helpt op welke positie dan ook.

Vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd waar over en weer kansen waren voor beide teams. Vooral in de beginfase verzuimde de snelle spitsen van WPB de kansen af te maken. In ongeveer de 20ste minuut kwamen we erdoor met een goede aanval over de linkerkant van het veld. Vincent besluit de bal in één keer voor te geven met z’n welbekende chocoladebeen. Dit hadden de tegenstanders van een paar weken geleden al goed opgemerkt. Die al constateerden dat Vincent links was. De voorzet is perfect aangemeten op het hoofd van Jan Hospes die hem prachtig bij de eerste paal verlengt in de verre hoek. Zo staan we met de eerste echte aanval gelijk 0-1 voor. Maar eigenlijk nog geen twee minuten later valt de bal over onze verdediging heen en komt de spits van WPB alleen op Ronnie af. Hierbij maakt hij geen fout een schuift de 1-1 op het scorebord. Eigenlijk van het moment dat we voor kwamen vergaten we een belangrijke aspecten om te winnen. We verloren veel duels en na drie of vier keer rond spelen had WPB alweer balbezit. We liepen overal achter hun aan en met deze warmte was dat zeker geen pretje. Een slalom van de verdedigende middenvelder van WPB resulteerde uiteindelijk tot lichte paniek in de verdediging waardoor wederom een spits van WPB alleen vrij stond voor Ronnie en hem dwars door de midden binnenschoot. Niet veel later scoorde WPB ook de 3-1 voor de rust.

Na de rust viel er weinig te beleven voor het publiek. In mijn ogenhoeken zag ik een combinatie met hak van PSV-fan waarvan ik u de naam zal besparen. Die met deze actie probeerde het verslagje te halen. In de 2de helft werd het een schiettent voor de goal van Ronnie waarbij hij nog drie keer moet vissen in het net. Nou springt er 1 doelpunt voor mij in het bijzonder uit. De geruchten in Koudum gaan de rondte dat Ronnie de bal voor zich uitgooide en rustig zou opbouwen. Maar dat hij niet had gezien dat 2 meter naast hem de spits van WPB stond. Die pakte rustig de bal op en schoof hem in het lege doel. Nogmaals dit zijn de geruchten, de waarheid ligt vast ergens in het midden. Na een warm potje voetballen vond de scheidsrechter het wel mooi geweest voor vandaag.

Zo zit het seizoen voor het tweede elftal van Oeverzwaluwen er op. Een seizoen die begon met veel onnodige nederlagen waarbij we dus beter waren als de tegenstanders. Maar die ook leidde tot, in tegenstelling tot de vorige seizoenen, mooie overwinningen.

Graag wil ik de spelers die dit seizoen hebben meegedaan met tweede elftal bedanken voor hun inzet, zonder jullie konden wij vaak niet voetballen!