Nieuwsbericht

Zaalvoetbal 2 in finale OFK Franeker

Vandaag speelt Oeverzwaluwen 2 de finale van het OFK zaalvoetbal in Franeker. Donderdagavond 10 januari wisten zij zicht te plaatsen. De wedstrijden zijn vanmorgen om 9:30 uur begonnen en de laatste wedstrijd is om 12:54 uur. De uitslagen en standen zijn hier te volgen.  Op de website: www.ofk.frl    stond onderstaand verslagje:
In poule H2 was er spanning tot aan de laatste seconden. Waar Overzwaluwen zich simpel als nummer één wist te plaatsten daar ging de strijd om plek twee tussen drie teams. Franeker behaalde negen punten en was afhankelijk van het onderlinge duel tussen vv Opende en vv D.T.D. De winnaar van deze clash zou doorgaan naar de finaledag, maar bij een gelijkspel zou Franeker zich plaatsen. Het duel werd in de laatste minuten beslist door vv Opende en zo plaatsen zij als nummer twee voor de finaledag.

Op een facebook pagina stond een verslag van de voorronde van ons 2e team:

Na een knappe overwinning tegen D.T.D. (1-0 red.) met een meesterlijke goal van de captain was de tweede wedstrijd heel anders! 3-0 winst omdat de tegenstander niet is komen opdagen. Wel heeft Bart die wedstrijd twee keer gescoord en omdat Daniël verder geen knikker heeft geraakt deze hele voorronde, krijgt die de derde goal op zijn naam! De derde pot tegen Opeinde was letterlijk en figuurlijk OM TE JANKEN! Alsof we nog nooit in de zaal hadden gespeeld en dit resulteerde gelukkig nog in een 1-1 met een echt Marcel doelpuntje! Franeker was de volgende tegenstander en die stonden bovenaan. De teambuilding was weer terug, er werd compact gespeeld en met een koppal van Henk uit een corner(!) van Robbert werd de overwinning binnen gesleept! (1-0)

De laatste wedstrijd was tegen Toss, die onderaan stond en wij waren al zeker van de volgende ronde op een 1e plekje. Wel moest een 1-0 achterstand worden weggewerkt door een fabuleus doelpunt van Robbert! Met een linker voetbeweging lopt die hem ineens langs de keeper! Het publiek stond op de banken! Evert mag ook nog een doelpunt op zijn naam zetten en tikt de 1-2 binnen. Zaterdag mogen we weer de finale ronde spelen en zullen we beginnen om half 10! Kom dat zien! It’s coming home!