Nieuwsbericht

Zomerse week doet Oeverzwaluwen heel goed

Zaterdag 21 April WPB- Oeverzwaluwen 1-3
De voetbalwereld kan er in een week er heel anders uitzien. Een week geleden streden de mannen van Jan Willem Zwart en assistent Hans de Vries keihard om uit de degradatie strijd te blijven. Nu deze week voorbij is, zijn de Oeverzwaluwen 7 punten rijker en staan ze weer mooi in de middenmoot. In de doordeweekse wedstrijd uit tegen de Walde werd een meer dan verdiend punt meegenomen. Afgelopen zaterdag ging koploper Oudehaske met een nederlaag naar huis en vandaag moest er eigenlijk gewonnen worden om een reuzenstap naar lijfsbehoud te nemen.

Dit moest dus gebeuren tegen WPB. Deze ploeg won vorig week van DWP en dat is best een knappe prestatie. Hierdoor waren de jongens wel gewaarschuwd. Onder een strak blauwe hemel en bijna geen wind speelden beide ploegen op het Schuttersveld een eerste helft die de naam zomeravond voetbal eer aan doet. Een veel te laag tempo, twee ploegen die geen risico durven te nemen en een amusementswaarde die niet erg hoog is. Enige opwinding ontstaat er als Evert Schreur de bal ongelukkig tegen zijn elleboog krijgt en de scheidsrechter hier geen penalty in ziet. Dit tot grote onvrede van de WPB natuurlijk. Beide keepers kunnen genieten van het mooie weer en hebben een makkie tot de rust.

Na de pauze hopen alle aanwezigen op meer vuurwerk. WPB komt als eerste uit hun schulp en zijn ook direct gevaarlijk. Ze krijgen een paar flinke schietkansen maar keeper Geert de Lange is een sta in de weg. In de 56ste minuut moet hij echter toch de bal uit het netje halen. Wederom een voorzet van rechts die door de linksbuiten van buiten de 16 meter door een woud van benen wordt ingeschoten 0-1. De wedstrijd kan nu eindelijk beginnen. Oeverzwaluwen wordt nu ook gevaarlijker. Eise Feenstra komt in de 65ste minuut aan de bal, haalt de achterlijn en geeft een mooi voorzet. Daar staat Marcel Minkman, ja good old Marcel Minkman, die raakt de bal prima en jaagt hem hoog in het dak van het doel 1-1. Eise Feenstra zet Wietse Peterson nog een keer in kansrijke positie maar die mist deze kans. Het spel gaat nu mooi op en neer en kan alle kanten op. Trainer Zwart haal junior Jorn Pries eraf en brengt Sjors Melchers in. We zitten nu in de 75ste minuut. Oeverzwaluwen gaat beter spelen en WPB wankelt. Als Eise Feenstra laatste man Minks te snel af is in de 85 ste minuut, kan hij alleen op de keeper afgaan en scoort koel de 1-2. WPB kan deze naderende nederlaag niet gebruiken en proberen natuurlijk met man en macht de gelijkmaker te forceren. Dat hierdoor ruimte wordt weggeven is logisch. Wederom is het Eise Feenstra die alleen op de keeper af mag gaan en opnieuw koel blijft en de beslissende 1-3 binnenschiet. (foto onder) Dat de scheidsrechter uit Emmen de wedstrijd zonder kaarten affluit is op zich wel opvallend gezien de belangen die er op het spel staan. Maar mooi dat het kan.

WPB kan zich opmaken voor een pittige fase om degradatie te ontlopen en Oeverzwaluwen kunnen gelukkig weer onbevangen gaan voetballen. Ze gaan hierin een belangrijke rol spelen in het kampioenschap. Nijland mag nog namelijk nog twee keer aantreden tegen Oeverzwaluwen en de Walde komt ook nog in Koudum op bezoek. Mooie kans om te stunten tegen ploegen die zullen moeten gaan komen om geen puntverlies te lijden en de titel dus te verspelen in Koudum. Zaterdag komt Koploper Nijland op bezoek. Die ploeg staat bekend als oer degelijk en geeft weinig weg omdat ze verdedigen tot kunst hebben verheven. Zet daar een snelle spits bij en een lange bal en je weet wat je te wachten staat. Alle aanvallende ploegen lopen in het mes van deze ploeg. Het zal een kwestie van geduld worden en wachten op de eerste goal. Hopelijk valt die dan aan de goede kant. In Koudum zullen we het zaterdag gaan zien. Tot sneon mar wer.