Nieuwsbericht

Zonder geluk vaart niemand wel

zaterdag 5 mei 2018 Oeverzwaluwen – WPB 2-0
Het Frieschdagblad had vroeger de rubriek met Eigen Ogen. Zeker vier keer krijgt WPB een honderd procent kans om op voorsprong te komen, maar voor de goal lukt het niet meer. Als iedereen denkt dat het wel 0-0 zal blijven slaan de Oeverzwaluwen in de laatste 5 minuten nog ongenadig hard toe. De Sneekers kunnen hun ogen niet geloven. Ze hebben het dan ook aan hun zelf te danken dat ze geen punt uit Koudum mee kunnen nemen.

Op één van de mooiste velden in Friesland’de Sandobbe’ ligt het speltempo bepaalt niet hoog. Het is warm, maar beide teams spelen zo voorzichtig dat er weinig te genieten valt. Plotseling snijdt WPB in de 17e minuut door de Koudummer verdediging en kan de spits op volle snelheid de bal net niet genoeg sturen om de 0-1 aan te tekenen. Daar komen de Oeverzwaluwen niet slecht weg. De eerste helft is bijna een kopie van de eerste helft in Sneek. Verder valt er over deze helft geen enkel hoogtepunten meer te vermelden behalve dat we lekker in de zon zitten.

Dan maar snel door naar de tweede helft. WPB geeft meer druk. Hierdoor ontstaan er toch een paar mooie kansen. Geert de Lange is vandaag niet te passeren. Drie keer staan ze alleen voor hem en één keer tikt hij een afstandsschot op uitstekende wijze uit de kruising. Dat is geen geluk maar gewoon klasse! Als de WPB wat is uitgeraasd, komt er in de 72 ste minuut de eerste kans voor Oeverzwaluwen. Steven vd Pal schiet uit een moeilijke hoek naast. De niet geheel fitte Tim de Vries wordt gewisseld voor Good Old Gelke Talsma! Die had er ook al wat speelminuten op zitten in het tweede maar is nog fit genoeg voor 20 minuten met het eerste. Ook mag Jorn Pries uit de A’s zijn entree weer maken. Trainer Jan Willem Zwart heeft vandaag een gouden handje wat wisselen betreft. Op karakter slaan Boris Oosterbaan en de keihard werkend Marcel Minkman alle WPB aanvallen af. Oeverzwaluwen krijgt door de wissels weer nieuwe impulsen en vooral Jorn Pries laat weer mooie dingen zien.( die een beetje doen denken aan zijn vader Eelze Pries die in een ver verleden ook een gevaarlijke spits was).De onvermoeibare Steven vd Pal komt in de 85ste minuut door naar de achterlijn, geeft een prima trekbal op de goed meegekomen Sjors Melchers en die schiet de bal keihard hoog in de kruising 1-0 puur op wilskracht. WPB kan het niet geloven, ze hadden 3-0 voor moeten staan, maar ze staan nu echt 1-0 achter. Heel zuur. Oeverzwaluwen heeft door de goal en wissels nieuwe energie gekregen en gaat nu door. De aangeslagen bokser WPB wankelt en het is Jorn Pries die de partij schitterend beslist met zijn eerste goal voor Oeverzwaluwen 1. Eindstand 2-0.

Voetbal is niet altijd eerlijk, maar vandaag is dat wel heel duidelijk geworden in Koudum. Voor onze jongens natuurlijk een heerlijke afloop die op het zonovergoten terras nog wel even is gevierd. We staan nu op een een keurige vierde plek. Geen zorgen meer naar PD, maar kijken of we de goede lijn vast kunnen houden. Zaterdag komt TOP op bezoek in Koudum en dat is de ploeg in vorm. Ze staan echter nog steeds op een PD plek en zullen er dus alles aan doen om te winnen. Op voorhand weer een hele leuke wedstrijd. Trainer Zwart kan weer een week nadenken over zijn elftal. Wie weet kunnen we de vierde plek behouden en dan maar kijken wat dat oplevert.