Nieuwsbericht

Zwaarbevochten overwinning in Koudum

Zaterdag 1 dec 2018 Oeverzwaluwen- Berlikum 2-0
Twee gelijkwaardige ploegen maakten er zaterdag een mooie open wedstrijd van. Vooral in de eerste helft had er zomaar 2-2 op het scorebord kunnen staan. Onder leiding van een uitstekende scheidsrechter J Wenting ging de wedstrijd op en neer. Berlikum was twee keer dicht bij de openingstreffer, maar de mannen hadden het vizier niet op scherp staan. Steven vd Pal was namens Oeverzwaluwen uit een vrije trap dicht bij de 1-0 maar keeper Sjouke Veenstra tikte de bal prima uit de goal. Oeverzwaluwen nam in het tweede gedeelte van de eerste helft steeds meer het heft in handen. Zonder spits Peterson zijn ook de doelpunten in Koudum duur vandaag. Steffen Haytema is er vlak voor rust dichtbij, maar zijn schot wordt op de lijn geblokt. We gaan dus met een 0-0 aan de thee.

Steinar Lageweg haalt uit

Direct na de rust komen we op voorsprong als Steven vd Pal zijn voorzet op waarde wordt geschat door Steinar Lageweg. Die kopt schitterend de 1-0 in de kruising. Vlak hierna moet er alweer een aanvaller van Oeverzwaluwen het veld verlaten. Eise Feenstra die de hele wedstrijd voor veel dreiging zorgde kan helaas niet verder. Joey Tromp vervangt hem. Direct na de 1-0 staat Berlikum alleen voor keeper Geert de Lange en weet wederom niet te scoren. Oeverzwaluwen moet wat omzettingen doen en daar wordt het spel niet beter van, maar is toch dicht bij de 2-0 als een prachtige aanval over vele schijven uiteindelijk door Steinar Lageweg in de 54 ste minuut op de paal wordt geknald. Hierna is het Berlikum dat 20 minuten lang een overwicht weet te creëren, maar steeds of Evert Schreur of een andere verdediger tegenkomt die hun het scoren weet te belemmeren. Berlikum is 20 minuten lang opzoek naar de gelijkmaker, maar het komt er niet van. Twee sportieve ploegen proberen voor de winst te gaan. Het spel is wel eens beter geweest in Koudum, maar de spanning maakt veel goed. Het kan alle kanten op. In de laatste minuut van de wedstrijd krijgen we een penalty als Steffen onderuit wordt gelopen. Gymleraar Steven vd Pal schiet deze kans prima binnen 2-0. Drie zwaarbevochten punten.

Volgende week een uitwedstrijd op kunstgras in Workum, een mooie derby! Workum zal zich zeker willen revancheren na de 5-0 nederlaag in Wolvega zaterdag. We hopen dan weer op een mooie open wedstrijd, want daar is het spel toch eigenlijk voor bedoeld. Sportief, vol strijd en respect voor elkaar. We gaan het volgende week weer beleven.