Nieuwsbericht

Zwaarbevochten punten voor It Tredde!

Deze zaterdag stond de wedstrijd tegen de Waterpoortboys op het schuttersveld in Sneek op het programma.  Met de gestaakte thuiswedstrijd nog vers in het geheugen, ging we met vol goede moed ten strijde. Tegen de waterpoortboys is het altijd een felle pot dus we wisten wat we moesten verwachten, we hadden het spreekwoordelijke mes al tussen onze tanden.

Maar voor dat we überhaupt weg konden, was het wederom Robert die weer wat vergeten was.  Vorige keer was het zijn complete voetbaltas, dit keer was het zijn telefoon.

Eenmaal aangekomen bij het schuttersveld, was it Fjirde al bezig met de hun wedstrijd en die stonden op dat moment 0-1 voor. De bezweten kopjes van de strijders van het 4de leken een slechte voorbode.. dit kon wel eens een hele zware pot worden.

Na de warming-up kon de wedstrijd beginnen, alleen stonden we met 10 man op het veld. Marthys die deed vandaag zijn eigen ding ging, terwijl we ontzettend duidelijk hadden aangegeven: Marthys links voor.. Hij zat nog net niet met een zak chips en een fles cola te genieten van de zon, toen wij hem het veld inriepen.
Toen de wedstrijd begon, kon de scheids eindelijk fluiten.. wat hij veel vaker moest doen deze wedstrijd. De ploegen leken aardig aan elkaar gewaagd omdat we beiden grote kansen kregen om op voorsprong te maken.

Na 20 minuten werd Hans Zijlstra aangekeken voor een bal, en hard onderuit gehaald.. dit leverde veel gehuil en gekreun op, maar van de scheids moesten we doorspelen want er was niks aan de hand. Gelukkig werd de bal uitgespeeld en kregen we een stuit bal, en kon hans na 20 minuten geweldig gevoetbald te hebben gewisseld worden.

John had linksachter de grootste moeite om zijn tegenstander bij te houden, gelukkig was daar Jos die hem goed wist te ondersteunen. Maar ook hij kon niet voorkomen dat de rechtsbuiten van WPB door kon breken en 1 op 1 met Joey kwam te staan. Joey maakt zich heel groot en kon met zijn teennagel voorkomen dat WPB op voorsprong kon komen.

Na 35 minuten spelen was het Hans Dijkstra die het net vond voor T’3de, van achteruit werd er als Barcalona opgebouwd, na enkele uitmuntende een-tweetjes, en struikelpartijen werd Marthys gevonden die het overzicht bewaarde en Hans Dijkstra vond, deze schoot hem onberispelijk in.

In de tweede helft wisten de strijders van t’tredde dat ze het moeilijk zouden krijgen en dat WPB alles en iedereen zouden gebruiken om langszij te komen.
Het leek soms dat WPB 13 man in het veld had, en 11 van ons stonden te verdedigen. De ene naar de andere aanval werd afgeslagen, en dat leverde op dat Joey het nodig vond om zijn eigen bijnaam over te dragen aan Jos, en is dus vanaf vandaag Jos onze nieuwe “Ruimer”

Onze doelman Sven deed er alles aan om te voorkomen dat WPB kon scoren. Het ging er hard aan toe en zelfs het kunstgebit van Sven was niet veilig in deze wedstrijd. Sven ving de bal in de 5 meter en had deze klem vast, toch vonden 2 WPBers het nodig om even op Sven door te springen, Sven zijn eigen woorden waren
na de wedstrijd: Die stakker slaat gewoan mien kunstgebit ut mien bek wei, en de scheids fluutet net iens!

De keeper van WPB had Neuer achtige trekjes deze wedstrijd, en dacht er slim aan te doen om bij balbezit van WPB zo’n 30 meter uit zijn doel te staan, dit had Simon als een echte vedette in de gaten en maakte zich bijna onsterfelijk door vanaf de middellijn op doel te schieten, de keeper van WPB stond machteloos te kijken maar helaas stond daar de paal die zijn doelpunt voorkwam. Na mate het einde van de wedstrijd dichterbij kwam ging (zoals wij dachten) WPB steeds harder de duels in. Met gevaar voor eigen leven en het mes tussen de tanden streden de mannen tot het einde. De scheidsrechter had zich blijkbaar even verkeken op de tijd of misschien wist hij niet dat een voetbalwedstrijd normaal gesproken 90 minuten duurt , duurde die van ons zo’n 110 minuten. Maar ook dat maakte ons niet klein, daarmee pakte wij de winst in Sneek en zijn wij er klaar voor om ze thuis nog eens te pakken.

De dagen erna bleek toch hoe zwaar bevochten deze wedstrijd was. Yke “De Luin” is deze week aan het werk met een blauw oog alsof die door Mike Tyson zelf is aangepakt, John Hol heeft nu 3 dikke tenen, en Hans Zijlstra zijn enkelbanden zijn opgerekt.

Maar toch was dit alles het waard voor onze 3 gouden punten in deze 6 punten wedstrijd!